What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 6 augusti 2010

BLOOD FOR SATAN - Director's Cut (2010) Grekland, 13 minuter. Regi: George Sapios.Lego på ockult och blodigt vis.

Likplundring på kyrkogården.

Året är 1885 och en paranoid* forskare har upptäckt vraket av ett ufo och med hjälp av den så gott som oförstörda utrustningen uppfinner han bl a coca cola och heroin. Han stora megalomaniska dröm är dock att skapa liv och efter att ha misslyckats med ett frankensteinliknande experiment bestämmer han sig för att ta till oheliga medel...

Inte helt olikt mig själv när jag arbetar med datorn.

Legofilmer har ju gjorts förr men i rätta händer blir dessa små leksaksbitar verktygen till en bra film. Så är det verkligen i detta fall. Det är inte speciellt flashigt utan bara rått och roligt. Forskaren plundrar gravar, hugger lemmar av sina medmänniskor och idkar porrig sex. Denna stop motion-orgie ackompanjeras av ett skönt soundtrack som är lika grovhugget amatöriskt det med slide-ljud på elgitarr och billiga synteffekter m m. Detta är bra då det helt går hand i hand med bilderna. Sapios har även lagt på sköna ljudeffekter för att ge emfas åt skeendet. Karaktärernas röster kanske är i lamaste laget med en viss avsaknad av inlevelse, men i det här sammanhanget är det ganska kul. Ett plus till avslutningen också som är barnsligt abrupt.

BETYG: 5/7 Det är härligt när eldsjälar gör skojig film!

Den paranoide forskaren tycker att man får bättre råd hos häxor än hos t ex 118 100.

Man kan nästan se att häxan inte har rent mjöl i påsen.

Forskaren smyger på ett intet ont anande offer.

Sexig badpojke får stifta bekantskap med stora kniven.

Ingen pardon när forskaren är på mördarstråt.

Ett ömt ögonblick.

Den före detta jungfrun vill haka på. Men vad är det för vitt hon har i ansiktet?

Jistanes vilket blodblad! Hoppas det räcker för att väcka de döda till liv.

*Faktum är att det inte finns något i storyn som styrker att forskaren skulle vara paranoid, men det låter väl som en rolig beskrivning antar jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar