What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 29 augusti 2010

NINJA'S FORCE (1984) Filippinerna, 90 minuter. Regi: Romano Kristoff & Teddy Page.Ninja levererar igen!

Vår ninjahjälte gör effektfull entré.

Fy fan vad ninjafilmer är bra! Efter att öppningsscenen avslutades och förtexterna rullade igång med "Bladerunners" ledmotiv vrålade jag: "Jag älskar't redan!" Vill man koppla av med ett stort leende är helt enkelt en ninjafilm nästan alltid en bra lösning.

Naturligtvis demonstrerar han lite klassiskt ninjafingerknåpande.

I inledningen mördas alltså en forskare och hans dotter av en ninja för att gangsterbossen Mr. Duncan ska komma över en hemlig formel man sedan ska kunna kontrollera människor med. Eftersom polismakten i vanlig ordning är inkompetent kallar man in ninjan Kenzo (Romano Kristoff) för att styra upp situationen. Kom ihåg att endast en ninja kan oskadliggöra en annan ninja! Under äventyrets gång bekantar sig Kenzo med en polisman (Mike Monty) och hans syster Laura (Jeselle Morgan) och tycke uppstår med den senare. Hela tiden försöker lönnmördande ninjor avliva vår hjälte men givetvis utan framgång. Spåren leder eventuellt Kenzo fram till projektets ledare: Professor Yamamoto (Ken Watanabe) som förutom sina forskar-skills även har andra färdigheter...

Toka! Så kan det gå när man försöker spela en ninja ett spratt.

Som sagt, den här filmen levererar den cheese man kan vänta sig av en klassisk lågbudgetninjafilm. Dubbningen är kass liksom klippning och kameraarbete. Bara grejen att man stjäl musiken från en så välkänd film som "Bladerunner" är ju lysande! Skådespeleriet är självfallet dåligt och det är fantastiskt roligt hur oberörda karaktärerna är när deras kollegor mördas framför deras ögon. Något annat som är fantastiskt skoj är att den mystiska formeln man stulit är till inget annat än framställningen av LSD! Ehh..!?!? Ha ha ha! Oj, verkligen superhemlig drog. Det enda innovativa med bovarnas verksamhet är väl att man, till skillnad från CIA i verkligheten, lyckas kontrollera sina försökspersoners sinnen med drogen. Ja, naturligtvis pågår det hiskeliga experiment med stackars kidnappade offers hjärnor för att nå resultat. Ondskan vet inga gränser!

Att passera obemärkt är en ninjas trademark. Här som transperson.

Filmen är full av små komiska guldkorn för oss cheese- och ninjaälskare. Tyvärr tappar rullen tempo en smula i mitten och dessutom är kampscenerna i slutet så förbannat mörka. Detta drar ned betyget lite men det är fortfarande en mycket skön rulle. Köp!

BETYG: 5/7 Ninja is king! Man blir sällan besviken om grottar ner sig i den här genren. Lite seghet och mörker drar ned betyget men make no mistake - detta är ascoolt!

Ni som kan japanska ser här att "superdrogen" avslöjas. Tune in, turn on, drop out bitches!

En otroligt erotisk scen som inte kommer till sin rätta på stillbild. Det är en fröjd att höra Mr. Duncan uttrycka sin njutning!

En ninja behärskar de flesta sätt att oskadliggöra en fiende. Här har vi det klassiska Cannon-karateslaget.

YES! Den gamla japanska mosaiken. Den ter sig dock en smula överflödig i den här scenen.

Fasansfulla experiment som skulle fått Dr. Mengele att blekna!

Det stackars offret har förvandlats till en viljelös zombie med dålig corpsepaint.

Mike Monty tittar ut ur bilen, men skit i det! Kolla in den fantastiska klädseln på sätena!

En flicka i vita trosor flyr experimentlabbet.

Se där, ninja är även mästare på att hantera lösskägg och dricka fake whiskey (Han är ju renlevnadsman ju!)

Aj aj då. Flickan som rymde har tydligen oskadliggjorts och i processen bytte man trosor på henne...

När utredningarna går trögt tröstar sig poliserna med att blicka upp mot det trygga porträttet av President RayGunz.

Ett hästhuvud, en avhuggen hand...Ja va fan, ni fattar galoppen.

En skojig scen där vår ninja förflyttar sig mellan olika punkter med ljusets hastighet. Det roliga är att ljusen aldrig blåses ut av hans blixtsnabba förflyttningar. Ninja is king!

Kamp på liv och död i kryptan.

Men va fan hände med vitbalansen???

Oh yeah...episk slutstrid med ninjor på tu man hand. Ausgezeichnet....*

*Mr. Burns kända slagord på tyska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar