What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 17 augusti 2010

EVEN HITLER HAD A GIRLFRIEND (1992) USA, 98 minuter. Regi: Ronnie Cramer.Ja han hade t o m en fru!Det här är inte vår huvudperson utan bara en sexig man.

I den här kultkomedin får vi följa Marcus Templeton (Andren Scott), en väktare som ger ansikte åt den mest patetiska ensamheten. När han inte arbetar på sitt gränslöst tråkiga och ensamma jobb sitter han hemma i soffan, endast iklädd kalsonger, och kollar på kabel-tv:s strippkanal, samtidigt som han tuggar på en torr gammal beef jerky. Ibland hallucinerar han att hans far talar till honom och bannar honom, mestadels genom tv-rutan. Eftersom han inte kan få till det med någon kvinna och han har svårt att få erektion i sin ensamhet börjar han spendera sina pengar på horor. Han blir som besatt av detta och gör av med alla sina pengar på glädjeflickorna, samtidigt som han börjar ifrågasätta sin psykiska hälsa. En dålig tillvaro är på väg att bli ännu värre.

HÄR har vi vår sköne hjälte.

Den här komedin hade sina poänger och de sega röstpåläggen var rätt skojiga. Det kan tyckas att de var fruktansvärt amatörmässigt gjorda, vilket inte skulle vara förvånande i en sådan här superlågbudgetproduktion, men jag tror detta var avsiktligt gjort, liksom det överdrivet stela skådespeleriet. Det var faktiskt rätt kul att se Andren Scotts kroppsliga skådespeleri när han reagerade känslomässigt på något. Väldigt cartooniskt! Tyvärr är väl detta det enda som är roligt med denna film. Ja inte ens en massa gungande tuttar kunde rädda spektaklet då filmen var så oerhört segdragen och långtråkig. Hur kul är det att kolla in en tjock halvnaken man sittande i en soffa, blandat upp med inte allt för attraktiva damer som dansar topless i 98 minuter? Det hjälper inte att vi genom hela filmen får plågas av Alarming Trends gnöliga toner. Den här rullen hade fungerat bättre i halvtimmesformatet. Under den tiden hade man lugnt hunnit klämma in alla komiska scener och repliker (som inte var många) samt ett reducerat gäng gungande tits. Poängen hade gått fram och man hade sluppit bli uttråkad. Men syyyynd...

BETYG: 2/7 Komisk på sina ställen men så jävla långtrååååååkig.

Fritidssysselsättning. Inte så konstigt kanske då det är mannen på första bilden som bor där inne.

Om man är patetisk äter man sånt här.

Marcus favoritkanal. Spektakulär grafik!

Här har vi Mackan i sitt esse.

En metafor för filmen?

Se där, patetiska män gillar att leka med hypermoderna videokameror (i kalsongerna).

Man kan få intimklåda för mindre!

Nu kan Marcus för evigt spara sina fluktminnen! Åtminstone så länge de gamla VHS-banden håller.

Lycka är att gunga i Tintin-frisyr!

Precis som Mackan här gillar jag själv att ta av mig alla kläderna innan jag ringer folk.

TV:n kortsluts nästan av den fuktiga erotiken som bara dryper i den här scenen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar