What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 8 juni 2011

BUTCHER BOB (1999) Norge, 30 minuter. Regi: Stian Stenersen.Gore-entusiasm från Norge. 

Lost, fast på norskt vis.

Ett gäng norska ungdomar går vilse i bergen. Otur för dem är att just dessa berg är hemvist för Butcher Bob och hans lika mordgalna brorsa Bill. Tillsammans har bröderna en enorm fäbless för sadistiska mord, hembrännt och analsex. Detta är något ungdomarna snart ska bli varse...

 Det är alltid så jävla tråkigt att stöta på fårskallar.

Det här är en typisk amatörfilm gjord av folk som älskar splatterfilm. M a o är det superlågbudget och filmat med förhistoriska videokameror. Skådespeleriet är inte mycket att hänga i julgranen förstås men å andra sidan krävs det inte så mycket av ensemblen heller då det svåraste provet är att hålla sig för garv när man "lemlästas". Med detta sagt är den här rullen ändå rätt välgjord för att vara på den här nivån. Bra tempo i klippning och skojiga kameravinklar. Det är många påhittiga och ultra-gore:iga våldsdåd som kryddas av gulliga specialeffekter. Här kan man verkligen snacka om torture porn innan genren ens hade kommit på tal. Tydligen är det nån snubbe från bandet Necrophagia som ligger bakom filmen och även spelar en av rollerna. Jag har ingen koll på den där dödsgenren av musik så mer har jag inte att säga om den saken.

Nice pole dude.

Det är lite charmigt med sådana här filmer då det alltid handlar om ett gäng kamrater som vill göra skojig film ihop. Men det blir ändå inte så superkul direkt när filmens enda syfte är att slänga ihop så många ultravåldsamma scener som möjligt. Sedan tycker jag även att mördarbröderna är rätt lama. Här hade det varit lämpligt med en klassisk mask för att slippa fjuniga amatörfejs.

BETYG: 3/7 Ambitiöst gore-projekt utan budget (?) är alltid värt en applåd. Slutresultatet är dock inte alltför upphetsande.

Tandvård är obehagligt.

Se till att ha ett bra grepp om flickan så du inte tappar henne... 

Special FX! 

Urin är så äckligt att man vill spy.

Skön musikvideo med Gorelord där de sjunger Butcher Bobs visa. Njut av morrande män och bilder från filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar