What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 27 juni 2011

CEMETERY OF TERROR (1985) Mexiko, 91 minuter. Regi: Rubén Galindo Jr.Blodig matiné.

Kvinna haltar på trovärdigt vis.

Liket av en ockult mördare väcks till liv när ett gäng ungdomar bestämmer sig för att ha en satanistritual på skoj. Dr. Cardan (Hugo Stiglitz), som konfronterades med mördaren innan denne avlivades och därmed känner till hans ockulta krafter, gör allt i sin makt för att en gång för alla sätta stopp för mördarens demoniska framfart.

 Säljer du din själ till Satan utvecklar du snabbt praktisk simhud mellan fingrarna.

Den här skräckfilmen hade potential att bli riktigt skojig då man redan från inledningsscenen kan andas in en skön kalkonatmosfär där en komiskt haltande kvinna jagas genom korridorer av en överänsklig mördare. Det är också ganska skojigt att killarna i ungdomsgänget är beredda att stjäla ett lik och utföra en satanistritual bara för att få ligga med tjejerna. Hur många skulle göra det? Handuppräckning! Tyvärr degenererar filmen sakta men säkert till en tråkig matiné där man titt som tätt sneglar på klockan för att se hur lång tid som är kvar. Vi börjar förstå vilken klocka som klämtar när ungdomarna hånglar och hånglar men aldrig några kläder faller av. När så våldsdåden börjar avlösa varandra väcks ändå förhoppningen om att detta skulle vara en film för vuxna då det är ganska blodigt, om än utfört på billigaste vis. -SPOILER ALERT- Drygt halvvägs in i filmen avlivas dock alla ungdomar och fokus skiftas istället till ett gäng barn som begett sig ut till kyrkogården där mördaren väcktes till liv och eftersom det är världstabu på att göra barn illa får vi följa dessa kids när de klarar sig ur ena knipan efter den andra. Inte ens när en arme av zombier, som hämtade ur Michael Jacksons "Thriller"-video, ger sig på dem kommer de små asen till skada. Hur kul är det att titta på? Nej precis, skittråkigt!

BETYG: 2/7 Skön stämning och kalkonutförande förstörs av barnvänlighet.

Mexikos sexiga medelåldersman numero uno: Hugo Stiglitz! Här i fantastisk 80-talskavaj med de obligatoriskt upprullade ärmarna.

Stjäla lik på bårhuset - vad gör man inte för att få ligga?

"Visa dig Satan!" och gör filmen lite bättre när du ändå är igång.

Roligare än så här blir det inte.

"EEEEEEEEEK!!! Lingonveckan!"

Var finner man denna svartröda gegga?

Aha! I någons fejkmage.

"Di ecklige bårnen" som en gammal österrikisk favoritlärare skulle ha sagt.

Matinévåld.

Se för helvete upp för den där riktmicken som smyger sig på ovanifrån!!!

Dr. Freundstein?

Yep, zombierna har sitt eget ljus och egna rökmaskiner från Helvetet.

Kan Jesus hjälpa barnen!?!?

Vår vän Devlin ser lite ut som en korsning mellan ugglan Helge och skäggzombien från "The Beyond".

Njut av skådishaltande. Berörs av mördarandhämtning. Lyss till världens naturligaste hånskratt. Förfäras över en ung mans fåfänga kamp mot en yxa samt ljudet av hans plåtskalle. Darra när riktmikrofonen smyger sig på. Se zombierna vakna! Men var är Michael Jackson? Titta närmare på den vita jackan ett av barnen har... Kolla in mördarens klösattack! Digga de sköna ångestkörerna. OBS! Ber om ursäkt för stroboskopeffekten på två av scenerna. Tydligen ville AVS leka Adobe-sviten och fucka upp allt en smula...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar