What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 13 juni 2011

'GATOR BAIT (1974) USA, 88 minuter. Regi: Beverly & Ferd Sebastian.Lyss till de sköna banjotonerna...

Vild båtjakt on da bayou. Banjos, fioler och munspel accentuerar din feeling!

Desiree, spelad av den inte supersnygga men sexiga Claudia Jennings, är en riktig vilde som växt upp i den amerikanska söderns träskmarker och försörjer sig på att tjuvjaga bl a alligatorer. En dag ligger sheriffens son och hans redneck-polare i bakhåll för henne, kanske inte främst för att ställa henne inför rätta utan snarare för att nyttja hennes kropp. Desiree är dock en slug tjej som lyckas undkomma wannabee-våldtäktsmännen och i tumultet hon lämnar efter sig råkar sheriffens son skjuta sin polare i huvudet. Rackarns! Givetvis skyller han allt på Desiree och redneck-polarens familj blir förstås vansinnig och ger sig tillsammans med sheriffen och dennes son ut i träsket för att skipa rättvisa. Det råder dock vissa meningsskiljaktigheter om vad rättvisa är.

Någonting fruktansvärt har hänt. Och du trodde Steven Tyler hade stor käft...

Yes, här har vi en gammal klassiker som bredvid den kändare "Den Sista Färden" hjälpt till att cementera bilden av amerikanska innvånare i de södra våtmarkerna som incestuösa barbarer. Givetvis ackompanjeras båtjakterna i träsket av glad banjomusik så vi kommer in i den rätta sumpstämningen. För att helgjuta tonen i filmen, förutom inledningens misslyckade övergreppsförsök, presenteras redneck-grabbens familj genom att dennes broder blir upphetsad av att se sin syster hänga tvätt i en åtsittande underklänning varpå han försöker våldta henne. Fadern blir dock lite gramse och börjar piska den kåte sonen med en lång jävla oxpsika han alltid bär omkring på. Ja, ni hajar läget. Sådant här är förstås skitkul men som helhet är filmen inte speciellt rolig. Det är mycket jagande i sumpmarkerna och människor råkar illa ut, men om ni tror att detta är en gore-ig våldtäktsfest blir ni besvikna. Lite naket blir det förstås, men inte alls så mycket som man skulle kunna tro när en ex-playmate of the year har huvudrollen.

"Gimme some redneck lovin', sis!"

Jag tycker faktiskt filmen är rätt seg trots det sköna dubbla hämndtemat. Jennings är bra som tuff tjej men inte tillräckligt grym i mitt tycke. Det flörtas även lite med det pajiga sheriff-temat vi känner igen från "Nu Blåser vi Snuten", vilket kanske inte är helt på sin plats i den här filmen. Lyckligtvis är det inte mycket av denna vara. Detta är en okej film med vissa highlights men inte mycket mer.

BETYG: 3/7 Sevärd trots sin seghet, särskilt då om man gillar fördomar om amerikanska träsk-rednecks.

Men vem är det som egentligen spelar den sexiga systern? Jag frågar eftersom jag tyckte hon var..öhh..duktig.

Stereotypa hillbillie-snutar.

Far är vred.

Bror är rar.

Barnuppfostran cajun style.

Vad fan, igen!? Nej, det är inte så här skott i råttan går till.

Klättrar man i träd är det opraktiskt att ha långa fladdrande byxben. Hotpants är att rekommendera.

Redneck får smaka på sexiga playmate-ben. Not what he had in mind...

Sunkig trailer så att ni inte missar hillbillie-musiken.

Jag var tvungen att själv klippa ut en mysig familjescen. Håll till godo. Yeeeeehaw!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar