What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 21 juni 2011

NINJA IN THE CLAWS OF THE CIA (1982) Spanien/Hong Kong, 85 minuter. Regi: John Liu.Ninja? Okeeej... (Notera att omslaget ovan inte har ett skit att göra med filmen.)

Säg tja till vår hjälte.

CIA får genom en rysk avhoppare nys om en ny stridsteknik där man genom självhypnos kan motstå smärta och sexuell stimulans för att på så vis bli den ultimata stridsmaskinen. Avhopparen blir dock mördad men som tur är besitter den gamle krigsveteranen John Liu, spelad av...John Liu, kunskapen om denna teknik så han rekryteras motvilligt. John är inte helt nöjd sin tillvaro hos CIA och vill lämna organisationen men får snart klart för sig att ingen lämnar Byrån utan tillåtelse...

Brutta antastad av busar. Hero to the rescue med en flygande heil.

Till att börja med bör väl nämnas att det inte finns ett spår av någon ninja i hela filmen och det närmaste vi kommer är bruket av en kaststjärna. Annars är detta inte helt olikt Godrfey Hos förvirrande ihopklipp till filmer då det är rörigt värre och härligt osynkad dubbning och ljudläggning. Min version har även snyggt inklippta scener på spanska (!) samt märkliga inklipp där bilden är utdragen i fel proportion. Jag trodde först de senare var nakenklipp från versionen som heter "Kung Fu Emanuelle" eftersom någon tutte tittade fram men i vissa av dessa klipp finns ingen nakenhet alls så jag vet inte vad det är frågan om. Rörigheten gör det lite svårt att hänga med i svängarna men det är som vanligt med dessa filmer skit samma då man ändå kan njuta av de komiska detaljerna utan att bry sig om poängen med den infantila handlingen.

Tacksamt poserar den spanska skönheten för vår hjälte.

Yes, det är just de skojiga karatefajterna och de andra löjliga detaljerna som gör den här filmen sevärd. Ta bara som exempel när John är på picknickdejt med en brud och helt plötsligt sätter igång ett träningspass i det gröna, eller scenen när Johns förmågor ska testas. Just det, både om han kan motstå smärta och sexuell påverkan. -MINDRE SPOILER ALERT- Budgeten är förstås rätt skral i filmen och man klipper billigt förbi en flygplansexplosion genom att bara visa en distansbild på en rökpelare. Det intressanta kommer efteråt när vi får se närbilder på det brinnande vraket där man ser två illa brända lik. Det ser misstänkt likt ut äkta bilder på någon flygplansolycka, för varför skulle man lägga ned en massa pengar och energi på att skapa så otroligt realistiska bilder när resten av filmen har uppenbara ekonomiska tillkortakommanden? Det känns lite exploitation-sunkigt på ett inte så kul sätt.

BETYG: 4/7 Rörigt och tramsigt men också väldigt kalkonkomiskt på sina ställen.

Kåmpjuters!!!

CIA: Då kan ni räkna med fasansfull tortyr.

Gamla kampsportsmästare vet hur man finner inre frid.

Träningspass med Hong Kongs svar på Les Humphries*.

Hands on karate.

På militärbaser är det inte helt ovanligt att personalen struttar omkring i trosor. Ja, kvinnor också!

"Neeej! Inte min kanin! Inte min ka-niiiiiiiiiiin!!!!"

Kampsport kräver otrolig koncentration.

Kampsport är otroligt skönt att utöva. Notera f ö detta exempel på kvalitetsskifte i filmen.

Först kom Hitler sen kom John Liu!

Stirrig typ.

Fräscha inklipp...

Jag plockade ut några välspelade scener. Check it e-out!

*YES! Så härligt att slänga in den referensen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar