What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 29 juni 2011

APPOINTMENT IN BLACK (1990) Italien/Tyskland, 88 minuter. Regi: Antonio Bonifacio."Sexig" thriller.

Nae va..?

Angela (Mirella Banti) har ett tufft förflutet då hon våldtogs som ung flicka och tyvärr fortsätter vardagen vara ganska tuff då hon utsätts för ytterligare ett övergrepp på sexbiografen hon väljer att besöka. Som om inte det vore nog har hon en tjurskallig och misogyn make (Andy J. Forest) som dessutom kucklar med hennes bästa vän Eva (Mary Lindstrom). Det otrogna paret vill gärna bli av med Angela och konspirerar hårt för att realisera denna tanke. Men vem blåser egentligen vem?

En smula rå öppning på filmen.

Oj, här följer den ena twisten på den andra och alla tycks gå omkring med härsket mjöl i påsen. Dessutom ser vi pigan som smyglyssnar på allt som händer. Den som tycks fatta minst är polisinspektören (Sonia Viviani). Allianser och våldsdåd är inte vad de ser ut att vara o s v bla bla bla... Frågan är vem som bryr sig. Det är tydligt att man lagt mer krut på den sexiga delen är thriller-delen då vi bjuds på många sexscener, övergrepp samt dusch- och bastuscener. Daniele Stroppa som skrivit manus tyckte säkert det var supersmart med alla vändningar och karaktärer som inte var de man trodde de skulle vara. Sanningen är istället att det bara är korkat och tråkigt. T o m sexscenerna är tråkiga och utdragna. När storyn sedan knyts ihop är det med ett nödrop och vi kan höra kalkonerna klucka i fjärran. T o m musiken i filmen är värdelös då vi bjuds på en symfoni av 80-talsmuzak, vilket i och för sig kan vara charmigt men inte i detta fall. Jag hade återigen fått fel uppfattning om vad det här skulle kunna vara för film då jag hade väntat mig något betydligt råare, coolare och sexigare. Mirella Banti har ju medverkat i Argentos coola "Tenebre" som var en betydligt bättre film och och den gamla snusktanten Marina Hedman har i den här filmen degraderats till den försvinnande karaktären som kassörska på sexbiografen. Det finns en riktigt våldsam scen, naturligtvis väldigt dåligt gjord, som verkar vara inslängd bara för att öka exploitation-värdet. Nej, det här var en sömngångare.

BETYG: 2/7 Trist och inte särskilt sexig thriller med infantilt manus.

Marina Hedman sluter cirkeln i rollen som kassörska på sexbiografen.

Stereokassettradio is da shit!

The male gaze har fastnat på Mary Lindstroms spinkiga ben.

Hands on policing.

Vad tusan gör Angela inne på toaletten? Och vad i allsin dar är det för klotter på väggen???

Vad är det för äckel som placerar Angela i den här obehagliga situationen då?

The 80's!!! (Okej, filmen släpptes 1990 men vi kan nog vara säkra på att den spelades in året innan..)

Klart det blir sköna ljud med en sån här fantastisk apparat...

Hmm, den mystiska husan. Vad hör och ser hon egentligen?

Ånej! Vem skulle kunna göra nåt så grymt?

Realistiskt våld!

Inget undgår husan...

FX av världsklass!

Viktiga scener. Bl a ett fantastiskt musik- och dansnummer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar