What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 19 juni 2011

COVER GIRL a.k.a. RAPPORTPIGEN (1974) Danmark, 78 minuter. Regi: Knud Leif Thomsen.Från gubbsnusk till feministvåld!

Afrodisiak: Stora snorkråkiga sjövidunder.

Vivi (Lise-Lotte Norup) lever i en trist tillvaro med ett astråkigt jobb på bryggeriet och en deadbeat till pojkvän som trots hennes skönhet inte ägnar henne tillräcklig fysisk uppmärksamhet. Han tycker istället hon borde ställa upp på nakenfotografier för att dra in lite extrapengar då han själv inte tjänar några. Motvilligt ger Vivi med sig men naturligtvis hamnar bilderna i en herrtidning där hon till på köpet blir omslagsflicka vilket i sin tur får en hemlig beundrare på bryggeriet att spåra ur och börja trakassera henne. När Vivi sätter sig på en buss för att komma bort från allt möter hon en medelålders dam (Kirsten Rolffes) som har en plan för den sextrakasserande mannen.

Bryggeriet lockar fram the 1000 mile stare.. Förutsatt att man inte är fyllekärring förstås då blicken istället fylls med längtan.

Med noll koll drar jag igång filmen och förväntar mig någon slags skön dansk 70-tals-sleaze och inledningen är stencool med förtexter som rullar över en kamera som glider längs en skön avklädd kvinnokropp. Det som gör det hela så ascoolt är soundtracket här som börjar i en Bach-aktig Ekseption-stil men glider in i stenhård porrfunk! Jag funkar förnöjt med framför TV:n med ett leende på läpparna och skickar ett tack till Sebastian och Star Box Band. Inledningen är en fotosession hos en flickfotograf men vi klipps snabbt in en en märklig scen som nästan för tankarna till Benny Hill, mycket tack vare den muntra jazzmusiken, där en man i uniform serveras sexig mat av två nakna tjejer och dessutom får sig en avsugning under bordet. Vid det här laget undrar jag vad detta är för mysko rulle, men samtidigt gör obegripligheten mig glad. Det visar sig dock att detta också är en film- eller fotosession och sedan kommer filmen igång på allvar och introducerar Vivi på jobbet och tappar genast i tempo.

Vivi hungrar efter fysisk kontakt men varken pojkvännen eller telefonkontakten hon dinglar med kan tillfredställa.

Det är en smått märklig rulle där den sorgsna huvudpersonen kontrasteras av den ytterst märklige stalkern hon får efter sig. Denne beter sig på ett rent utvecklingsstört sätt och reducerar mannen till en lallande dåre som antingen bara vill tafsa ohämmat på kvinnor eller tramsa omkring. Hmm, känner igen mig lite där... Jag är dock personligen lite mer återhållsam i offentliga sammanhang och lägger mer band på mina perversioner. Nåja, denna manliga dumhet är kanske nödvändig i historien för att kunna ställas i förhållande till den bittra gamla feministen Vivi möter. Hon hjälper Vivi undan dåren och planerar samtidigt att lära honom en läxa. Vad Vivi inte vet är att läxan kommer gå överstyr och att hon själv inte har något större värde i sammanhanget då hon sålt sig till mannen genom att vika ut sig. Det är lite fars över handlingen stundtals men samtidigt finns den allvarliga tonen om kvinnan som objekt för mannens förnöjelse. Samtidigt som vi förstår denna pekpinne får vi ju ändå njuta av den kvinnliga fägringen då den exponeras friskt i filmen så vad ville Knudsen egentligen? Förmodligen vad de flesta andra exploitation-regissörer också ville, att dölja snusket bakom en "seriös" slöja.

BETYG: 3/7 Rätt seg film med några höjdpunkter här och där som exempelvis inledningen samt vissa av stalkerns tilltag som är helt absurda.

Hands on photography!

Ah! Så härligt eurotrash och 70-tal att röka på bussen.

Märklig form av sextrakasseri då Vivi förmodligen är tillräckligt bekant med sin egen anatomi.

Vår stalker-vän stannar till på en tjotta för att bättra på väggmålningen där lite.

Trosor på huvudet. It's party time!

Vivi är inte på samma partyhumör då det råkar vara hennes trosor stalkern snott.

Kanske ett knippe sedlar kan locka ut den inlåsta damen?

Stalkern tar en paus och leker lite naziparad och varför inte?

Det manliga intellektet har manifesterat sig. Yes, vi killar älskar bukkake, fast på ett sätt ni inte visste om.

Hardcore-feminism!

MILF-tajm.

Jag orkade inte göra något kollage till filmen och dessutom så är det för mycket snusk för YouTubes moralgestapo så ni får nöja er med denna sexiga strandmarsch.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar