What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 25 juni 2011

EKKO (2007) Danmark, 80 minuter. Regi: Anders Morgenthaler.Kidnappande snut tampas med spöken från förr.

Man leker lite med diegesen* i filmen. Här i förtexterna.

Kim Bodnia spelar polismannen Simon som förlorar vårdnaden om sin son Louie (Villads Milthers Fritsche) och därför kidnappar honom för att få spendera en sista liten semester med honom. Simon tar med pojken till ett avskilt hus ute vid kusten som visar sig ha en speciell koppling till hans förflutna. Ett förflutet Simon nog helst skulle vilja glömma.

Kim Bodnia gör bra ifrån sig som vanligt.

Den som förväntar sig en spökfilm lär nog bli lite besviken då Simon mest tampas med hjärnspöken. Själv hade jag förväntat mig mer ångest de olika relationerna emellan. Tyvärr tycker jag man inte riktigt kom in på djupet i karaktärerna och därmed försvann en viktig emotionell dimension i filmen. Detta är riktigt synd då Kim Bodnia i vanlig ordning är väldigt bra. Även pojken får vara ett "riktigt" barn i Villads Milthers Fritsches gestaltning vilket är befriande med tanke på alla äckliga lillgamla barn vi får se i rutan annars. Det här är ändå inte alls någon dålig film och den har en mycket vackert foto som Kasper Tuxen ligger bakom. Det är väl snarare manuset som inte tillåter historian att blomma ut ordentligt. Peter Stormare ser vi inte mycket av alls och det känns nästan som om man bara valt honom för att skylta med på affischen. Filmen är dock klart sevärd med tanke på ovan nämnda skådespeleri och foto.

BETYG: 3/7 Snyggt och välskådespelat räcker inte hela vägen om manus inte är tiptop.

Snyggt foto som inte alls kommer till sin rätta på denna stillbild. Men visst är det en mysig far-och-son-bild?

Ungar och deras tokiga lekar...

Lite urin i byxan kan vara skönt när det är kallt ute.

Vad är det för blekfis som vill kramas så?

Lite djurplågeri.

Hey, it's that guy from "Fargo"!

Trailer på danska for helvede!

*Har jag redan förklarat ett antal gånger. Googla vet jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar