What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 15 juni 2011

DEN'D (2008) Ryssland, 81 minuter. Regi: Mikhail Porechenkov. "Commando" på ryska.

Dagens busstreck: att avlusa sin far.

Alla ni som sett den brassrökande och otrogne f d kaliforniske guvernörens film från 1985 vet exakt vad som händer i den här filmen. Yes, det är en total rysk remake av nämnda "Commando". Den före detta fallskärmsjägarmajoren Ivan (regissören Mikhail Porechenkov) lever ett tillbakadraget och lyckligt liv med sin dotter men tyvärr kidnappas flickan då elaka farbröder vill att Ivan ska mörda Rysslands president åt dem. Men Ivan är precis lika omedgörlig som sin USA-österrikiska förebild och ett sjuhelsikes jäkla liv uppstår när han ger sig ut för att frita dottern.

Snöskoter på barmark? Inte fan får man väl göra så? Hallå, nån ifrån Norrland?

En rysk remake på en gammal Arnold-rökare låter väl som en lysande idé, eller hur? Ja, jag vet att ni håller med men tyvärr måste jag göra er (grymt) besvikna. Porechenkov har blåst alla maffia-rubel* på en riktig skitfilm och kanske några hekto anabola därtill. Anledningen till att jag så hårt attackerar filmen är inte för att en 5-åring på förhand skulle kunna ha listat ut att den var skräp. Nej, det beror istället på att man har adopterat det så från 80-talet populära hollywoodkonceptet att blanda action med komedi, varpå man omedelbart neutraliserar all potentiell skojighet filmen skulle kunnat tänkas bjuda på. Jösses så irriterande det är att se folk "agera" på ett onaturligt "skojigt" sätt samt fyra av den ena "ascoola" one-linern efter den andra. Ryssland har verkligen perverterats grovt med ALLA aspekter på den västerländska kapitalismen.

Fräscha pjuck! I alla fall om man heter Rob Halford.

Det enda som räddar filmen (lite) är den goda grundtanken där regissören, tillika muskelknutten, Porechenkov sedan barnsben närt sin dröm om att få göra en remake av Arnolds blyspridarklassiker och i det nya Ryssland kan man genomföra vilken dröm som helst! Dessutom är det en del löjlig action och pang-pang man kan le lite åt.

BETYG: 2/7 Ett sådant härligt koncept till film som tyvärr förgörs av den hollywoodska actionkomediaspekten gör att filmen knappt klarar en tvåa i betyg. Men tanken var god...
 
Men va fa-an? Peter Swartling???

Tafs är skönt. Vaselin på linsen däremot...

Tjejer tycker det är skitroligt när främlingar i badmössor tar bilder av dem i bikini.

 La la la la la la...FAJT!

Lite våld också.

Det är kallt i frysen...

Ser nästan lite kallt ut på badstranden också.

Är det inte en smula smånarcissistiskt att beordra kameravinklar som denna på sig själv?

"I'm detective John Kimball!"

Bekant pose.

Lite 'sploisions också.

Isch! Män som brottas i kaviar. YNF!

Jag plockade ut några vitala scener ur filmen.

*Jag när en fördom om att sådana här rullar endast kan finansieras av organiserad brottslighet i Ryssland. Vem annars skulle betala för skiten? Jag bygger detta antagande på absolut - ingenting. Men visst är det en rätt skojig fördom?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar