What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 26 augusti 2012

GHOUL MISOGYNY (2012) USA, 12 minuter. Regi: God (Ghoul Misogyny).Art!

Är man psycho måste man naturligtvis ha bebisdockor upphängda.

En psykopat (Johnny Rampage) driven av våldsamma misogyna vanföreställningar torterar kvinnor i sin källare. Eller finns han bara i en känd persons mardrömmar?

Lite öhh..filé..till Heliga Madonnan.

Swisch säger det när konstkollektivet Ghoul Misogynys budskap seglar över huvudet på Udda Film-redaktionen. Vi har alltså ett provokativt konstkollektiv tillika band som gör en korfilm döpt efter sig självt. -SPOIELR ALERT- Psykopaten får sina instruktioner från en handdocksnalle som heter Snuggles och denna talar om för psykopaten att varje gång en kvinna särar sina ben drabbar nya olyckor världen. Alltså måste de förgöras. Psykopaten får också veta att han kan uppgå i ett gudalikt tillstånd, eller "Ubermensch", om han skär bort klittorna på kvinnorna och placerar dem i en triangel. Givetvis skrider vår tvivelaktige hjälte till verket, men han verkar snarare skära bort blygdläppar istället, som för övrigt ser ut som fiskfiléer. Dessa placerar han triangulärt på en statyett av Heliga Maria. Snuggles instruerar vidare vår vän att dricka sin egen säd, vilket han gladeligen gör. Plötsligt kastas vi in i Vita Huset, natten före valet 1984, och Ronald Reagan vaknar upp och förbannar Walter Mondale* som fyllt hans huvud med dessa hemska visioner. Reagan hämtar sig, kliver upp och munknullar ett portätt av frugan Nancy på väggen. Tydligen somnar han om eftersom vi åter hamnar i psykopatens vardag och halleluja - vår vän finner sitt Nirvana efter att ha kompletterat fittriangeln på Heliga Maria-stayetten. The End! I resumén utelämnades en ytterligare förvirrande detalj där vi klipps till ett polisförhör där en polisassistent hotar tre misstänkta med hårdnypor om de inte svarar på hans gåtfulla fråga "Snigel eller fittfiber?"

Skaplig laddning av "maskulinsoppa" som Snuggles föreslår ska intas oralt.

Sååå...kära läsare, redaktionen lämnar glatt över till er för tolkning då vårt intellekt kommer till korta i detta fall. Märkligt nog finns hela spektaklet på skenheliga YouTube (se nedan) så kolla in. Att Reagan var superkonservativ och därför skulle drömma pervodrömmar känns ju alldeles för simpelt men vem vet? Klart är i alla fall att dessa typer gillar att provocera och det har de väl kanske lyckats med - förutsatt att någon har sett filmen. Förmodligen har de väckt mer skratt än irritation då detta upptåg är rätt komiskt.

BETYG: 2/7 Lite småskoj i sin absurdhet men ganska obegriplig och inte speciellt välgjord.

Tom Selleck får lite "fiber".

Ronnie drömmer sött.

Nancy sväljer inte.

Psycho med offer. Notera skön registreringsskylt.

Man kan undra över offrets tillstånd när ögonlocken fladdrar. Inspelningspersonal ger sig till känna i vänster bildkant...

Det är som sagt ett konstkollektiv vi har att göra med och här har vi Udda Films favoritverk: "Ole Massa's Got a Very Dark Secret." Very cute!

Här har ni hela filmen.

*Mondale var den demokratiske kandidaten som ställde upp mot Reagan i valet. Han gick också till historien som den mest krossade kandidaten i USA:s valhistoria...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar