What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 28 augusti 2012

[REC]2 (2009) Spanien, 81 minuter. Regi: Jaume Balageró & Paco Plaza.Zombie? Not so fast..

Lite som i Woody Allens "Allt du Skulle Vilja Veta om Sex, men Varit för Skraj att Fråga om".

Handlingen tar vid där första filmen (http://uddafilm.blogspot.se/2011/05/rec-2007-spanien-75-minuter-regi-jaume.html) slutade och vi får följa med ett litet SWAT-team, ledda av Dr. Owen (Jonathan D. Mellor), in i hyreshuset igen. Det visar sig efter ett tag att Dr. Owen inte är den han utger sig för att vara och virusutbrottet i huset får en helt ny dimension.

Aggressiv snut.

Vi har här i tvåan samma hysteriska springande och kameror som tappas i marken. Man blir faktiskt lite småtrött på hur kamerorna titt som tätt får bild- och ljudproblem men återhämtar sig efter en liten stund. Man är klassiskt återhållsam i de spänningsfulla ögonblicken i filmens inlednig för att sedan öka hysterin vartefter. Twisten i manuset känns inte helt cool då vi får veta att -SPOILER ALERT- de infekterade människorna egentligen är besatta och Dr. Owen är en präst utsänd av Vatikanen för att finna roten till det onda. Man kan fråga sig hur en uppföljare skulle kunna ha fräschats till manusmässigt när man är begränsad till att springa omkring i ett hyreshus igen och man valde alltså att ta det övernaturliga spåret. Detta är en twist som förmodligen många gillar men på Udda Film tycker vi bara den är sisådär.

BETYG: 3/7 Det är fortfarande en helt okej film men konceptet känns redan lite uttjatat och där första rullen kändes blygsamt innovativ känns denna mest som en upprepning med en krystad twist.

En mumie?

Mycket sånt här igen.

Lite sex.

Lite kärlek.

Och så den där typen igen.

Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar