What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 18 augusti 2012

KARATE COP (1991) USA, 88 minuter. Regi: Alan Roberts.Kalkon Cop

Varför så skitnödiga?

När den förre detta snuten John Travis (Ron L. Marchini) räddar en dam i nöd (Carrie Chambers) undan ett gäng våldsamma mutanter blir han indragen i en kamp mellan den sadistiske Lincolns (D.W. Landingham) män och nyss räddade Rachels Freedom Fighters.

Aha! Den mäktige Ron L. Marchini!

Mer postapokalyps på Udda Film och denna gång med världens sämste actionhjälte som upphovsman. Yes, den totalt självdistanslöse Ron L. Marchini har producerat och skrivit denna dynga samt spelar givetvis även huvudrollen på sitt oefterhärmliga inlevelselösa vis. Det är fantastiskt hur han saknar all talang, tajming och berättarbegåvning när han gör sina filmer. Som vanligt känns manuset skrivet av en elvaåring och Marchini levererar sin obligatoriska oneliners som om han hade en jättelik bajskorv i tarmsystemet som inte vill ut. Slagsmålen och stuntsen är löjliga och förstås ologiska. Till på köpet har David Carradine lockats in i denna soppa och spelar en sliskig bartender - i en scen! Undra vad det kostade, bara för att sedan få använda hans namn på postern?

Doggie: Mick.

Eftersom det är en total avsaknad av blod och naket (det senare kanske på grund av att Marchinis fru var medproducent?) är det givetvis kalkonfaktorn som är behållningen i filmen. Marchini gör en ju aldrig besviken på den punkten och det mesta i den här filmen skriker av låg budget och uselhet.

BETYG: 3/7 Klart underhållande i ren dålighet. Allt är billigt, stelt och uselt.

Michael E. Bristow som Snaker i smickrande våtdräkt och avancerad makeup.

Ron gör kvinnorna vilda med sin fantastiska utstrålning. Varför såg annars fröken Chambers så "spetsig" ut genom hela filmen?

Lincoln var faktiskt före sin tid med den där löjliga frillan. Föga visste han att var och varannan
dansbandsmusiker i Sverige skulle ha samma frisyr 20 år senare.

David Carradine tycks ta sin medverkan med en klackspark.

Lincolns kämpe numero uno lät mest som den Elake Polisen.

Okej då, lite blod blev det ändå.

Skön trailer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar