What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 30 januari 2013

PARANORMAL ACTIVITY 4 (2012) USA, 97 minuter. Regi: Henry Joost & Ariel Schulman.

 
 
Paranormal upprepning
 
Scary shit.
 
Det har gått fem år sedan Katie (Katie Featherston) försvann med lille Hunter. Familjen som bor bredvid huset där allt hände blir en dag ofrivilligt barnvakt då kvinnan som just flyttat in i det övergivna huset hastigt förs till sjukhus och hennes lille son Robbie (Brady Allen) blir lämnad ensam. Inte långt efter att familjen omhändertagit pojken börjar märkliga saker hända i deras hus.

Kinect party.
 
Yep, och det är som att spela upp en repig gammal vinylskiva. Allt börjar soft för att sedan eskalera då den onda anden blir mer och mer framsfusig. Gäsp. Som vanligt har man datorer och kameror som spelar in allt i varenda rum så man slipper tänka till om någon ny inriktning i filmserien. Vi har samma gamla vanliga lågfrekventa muller när spökhelvetet är på ingång och samma oförståelse från vissa familjemedlemmar. Skillnaden är väl endast att man nu satsar ännu hårdare på chockeffekterna med t ex jump cuts med inbyggda ljuddunsar som då ska skrämma oss i onödan och framför allt ett ännu pajigare slut.

Söt fjortis.
 
Vi här på redaktionen finner inget större nöje i att sitta och stålsätta oss inför nästa chockeffekt och då helt i onödan när vi ändå inte serveras något schyst i storyväg. Nej, man orkar inte ens hitta på någon twist i slutet utan knyter ihop denna skitsäck med billiga effekter och fantasilöshet.

BETYG: 2/7 Eftersom det inte fanns mycket positiv att sägas om filmen kan ju en tvåa tyckas vara generöst och det är det väl men faktum är att filmen inte är så asdålig utan bara en tråkig upprepning

Oh no, don't even go there girlfriend! Tro inte för en sekund att denna film kommer i närheten av "The Shining".

"Whoa! En kökskniv."

Vadå "anal"?
 
Trailer med bilder som ej är med i filmen.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar