What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 28 januari 2013

SATAN'S SLAVE (1976) Storbritannien, 90 minuter. Regi: Norman J. Warren.

 
 
Vems slav sa du?
 
Synd att det är så mörkt när farbrorn har klätt upp sig så fint.
 
Catherine (Candace Glendenning) känner att hon behöver ta en tripp ut på landet för att hälsa på sin farbror. Just när hon anländer med sina föräldrar råkar de köra in i ett träd och i explosionen som följer dödas hennes föräldrar som dröjt kvar i bilen. Chockad tas hon omhand av sin farbror och kusin. Hennes släktingar har dock något lurt på gång vilket tycks involvera de mörkaste av krafter.
 
Kinky sexlekar.
 
Ja det här verkade ju lovande med svartkonster utövade i ett schyst decennium. Tyvärr utövades detta i fel land... Oj vilken generalisering av Storbritannien som filmland! Visst har det gjorts bra film i nämnda land men alltför ofta vilar det en tung slöja av tristess och dålig B-känsla över många filmer. Hammers produktioner är ju ett lysande undantag. Den här filmen är dock ett tydligt exempel på det. Vore det inte för de ganska blodiga morden och de sköna satanistiska nakenscenerna skulle det här kunna var vilken trist TV-mysteriefilm som helst, komplett med den segdragna astråkiga stämningen som dominerade engelska TV-thrillers från 70-talet. Gä-ä-äsp! Hela intrigen känns superlöjlig och klyschig, vilket i sig inte behöver vara en nackdel, men när filmen är så långtråkig blir det en klar nackdel och filmen avslutas även med en infantil twist. Alltås har vi bara ovan nämnda smaskiga scener kvar - och dessa är inte dåliga, även om vissa av dem är lite mörka. Goren är rätt skojig och de avklädda brudarna är ganska 70-talsläckra och visst är det en extra skojig krydda när man slänger in folk med getmasker och munkkåpor?

Vad i Jesu namn!? Spotta på korset!?
 
Vore det inte för YouTubes ständigt trakasserande razzior på klippen vi lagt upp skulle vi klippa ihop dessa sköna scener och göra ett musikvideomontage av dem så man slipper se hela filmen.

BETYG: 2/7 En enda lång gäspning som avbryts någon gång ibland av roligt våld eller nakenhet.

Den här versionen var lite croppad...

Ångesten är tydligen total i Ängelholm när Rögle är på väg ner i Allsvenskan igen.

Jeansrullad.

Vackra Catherine ser lycklig ut när hon finner kärleken med sin kusin.

All the way down baby...

Moderaterna har planeringsmöte inför nästa val.
 
Ouch! Den där tejpen ser ut att strama på kinden.
 
En liten mysritual.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar