What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 19 januari 2013

LES AMOURS JAUNES (1958) Frankrike 10 minuter. Regi: Jean Rollin.

 
 
Ej bildpoesi...bara poesi...
 
Stranden!
 
Rollin-festivalen fortsätter med filmen where it all began. Rollins första kortfilm. Kom och titta!

En poet flyr undan världen till en ödslig strand för att slicka sina sår uppkomna av olycklig kärlek och längtan.

Art!
 
Här har vi alltså Rollins första lilla kortfilm och genast kastar han sig över stranden han blivit ökänd för. Tydligen hade han länge längtat efter att få filma på denna strand och när tillfälle gavs kastade han sig över möjligheten och tydligen var den honom mycket kär då den fortsatte att dyka upp i den ena filmen efter den andra.

En råtta!

Själva filmen är trots sin korta längd ett gigantiskt sömnpiller och då kanske främst för att vi på Udda Film inte tilltalas av mediet som kallas poesi. Såvida det inte är BILDpoesi förstås. Det senare får vi inte mycket av då det är dåligt klippt och inte speciellt snygga bilder. I slutet av filmen kastar Rollin in en massa konstnärliga teckningar som för tankarna till Picasso samtidigt som den ständiga voice overn fortsätter mala på. Boooooring! Nej det här är bara kuriosa för Rollin-entusiasten.

BETYG: 1/7 Astråkig poesi framförd på amatörmässigt vis.

Hela filmen. Utan text, men det skiter väl ni i för ni ska ändå inte se den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar