What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 5 januari 2013

THE GIRL NEXT DOOR (2007) USA, 91 minuter. Regi: Gregory Wilson.

 
 
The evil bitch next door...

William Atherton gestaltar en plågad man med whisky och cigg, på ett sånt där härligt TV-aktigt vis.
 
En äldre man (William Atherton) plågas av minnen från barndomen då han blev indragen i ett händelseförlopp som gick från värre till värst. Som en pojke (Daniel Manche) på 50-talet lär han känna flickan Meg (Blythe Auffarth) som precis flyttat in med sin syster i huset bredvid. Flickorna har precis mist sina föräldrar i en trafikolycka och måste nu bo hos sin moster Ruth (Blanche Baker) som har den märkliga vanan att låta grannskapets alla barn husera hos sig samtidigt som hon låter dem dricka öl och ta del av hennes visdomar. Det dröjer inte länge förrän Meg drar på sig Ruths onda öga och behandlingen hon utsätts för kommer att få de märkliga öldrickarsammankomsterna att blekna.

Barn och deras tokiga lekar.
 
Denna film har fått stämpeln som "deeply disturbing" och det värsta folk har sett. Det må så vara om man vanligtvis bara tittar på "Melrose Place" och dylikt. Ja, storyn är knappast lättsmält och det faktum att det i högsta grad är barn som är inblandade gör ju inte saken lättsammare, men det är främst produktionen av filmen som får oss här på Udda Film att rycka lite på axlarna. Feelingen är nämligen den av total TV-film. Manus och skådespeleri räcker helt enkelt inte ända fram för att vi ska bli illa berörda av hemskheterna som pågår. Att det känns som en TV-film accentueras av alla TV-skådisar som är med. Ta t ex Grant Show som var med i nämnda "Melrose Place" eller Michael Zegen som var med i schysta serierna "Rescue Me" och "The Walking Dead". Vore det inte för det hemska ämnet och en kort nakenscen skulle det här kunna vara en riktig Hallmark-film.

Tant Ruth skojar till det!
 
Det som vartefter pågår i filmen är omänskligt grymt och sadistiskt men man lämnas som luttrad skräckfilmstittare ändå med en känsla av "än sen då?" Man skruvar väl lite på sig vid tortyrscenerna då vissa av kidsen som skådespelar ännu inte gått igenom puberteten men Blythe Auffarth som ser ut som typ 14 år och kort uppträder naken var faktiskt 22 år när filmen gjordes. Filmen är faktiskt helt okej om man ställer in sig på en TV-känsla och accepterar dramakaraktären som länge präglar filmen.

BETYG: 3/7 Rätt hyfsat TV-drama som förvandlas till någon slags torture porn light mot slutet.

Vad fan, tonårsflukt igen?

Jaha förstås...

Tant Ruth ger en lektion i disciplin.

Barn och deras tokiga lekar.

Vänta nu...hade inte Grant Show en bar i "Melrose Place" också?

Tant Ruth tar en tagg efter sonens föreställning.
 
Trailer
 
Hela filmen - och på tyska därtill!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar