What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 24 januari 2013

SAINTS AND SOLDIERS: AIRBORNE CREED (2012) USA, 94 minuter. Regi: Ryan Little.

 
 
Mänsklighet i krig?
 
Den unge officeren är så glad i sitt rike att han måste forma en tysk örn med händerna.
 
Tre amerikanska soldater, vilsna bakom fiendens linjer i Frankrike, försöker ta sig tillbaka till sina egna men stöter då på en fransk motståndskvinna som behöver deras hjälp. Att hjälpa henne innebär en ökad risk men samtidigt kan hon hjälpa dem att finna sitt mål.

Corbin Allred är förvillande lik Robert Patrick.
 
För att vara en lågbudgetfilm är detta en rätt schyst krigsrulle om man bara kan förbise vissa smetiga detaljer. Värst är väl användandet av musik och ljudeffekter för att accentuera saker i karaktärernas berättelser om sig själva samt regissörens behov att förtydliga vissa moment. Det blir då lite förutsägbart och pajigt. Vidare känns väl inte de militära handlingarna som utförs speciellt logiska eller trovärdiga. Men men, man måste ju driva handlingen framåt på något vis.

"Jesus vill att jag tjänar Honom i stridens hetta."
 
Annars är det hyfsat skådespeleri, bra foto och handlingen glider på utan att bli seg. Krigsvåldet är inte speciellt brutalt men man valde väl att tona ner tarmkastandet för att nå en bredare publik. Klart sevärd.

BETYG: 4/7 Kanske lite generöst betyg med tanke på vissa pajigheter men man har trots allt fått till en hyfsad film med en låg budget.

"Achtung! JA JA! Schnell! Raus! Wienerschnitzel! Spritz! Dummkopf!!"

Oops...
 
Sponsored by:___

Gissa vem som är fransman.

 En stackars tysk dör med ett förfärat Wilhelm-skri.
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar