What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 21 augusti 2013

LOCK UP (2011) Storbritannien, 4 minuter. Regi: Ben Kent.

 
 
Dolly dearest

Dolly-åkning med skärpedragning...
 
Det är dags för säkerhetsvakten (Josh Burdett) att låsa kontoret för kvällen men när lampor börjar krångla visar sig den gamla mörkerrädslan befogad.

Stämningsfullt ljus.
 
Nej, det är ingen gammal Sly Stallone-rulle vi kollar in utan vi tar återigen en flukt på en Bloody Cuts-produktion och denna gång är det den första. Vi var nyfikna på upprinnelsen till dessa teknikonanerande kortfilmer och denna första kortis sätter faktiskt tonen direkt. Det känns verkligen direkt att man gjort denna film i all hast bara för att få testa utrustning. I vanlig ordning är det snyggt gjort, från flashigt Video Copilot-intro till välkomponerade bilder med en Canon 7D. Man tycks även precis ha packat upp en ny dolly eftersom näst intill varenda klipp innehåller sakta glidande kameraåkningar.

Gryniga övervakningsbilder.
 
Det blir förstås ganska banalt storymässigt och egentligen händer inte så mycket förutom en skrämseleffekt. Det känns nästan som en reklamfilm där man förväntar sig att en textskylt ska hoppa fram efter klimaxet. Huvudmålet var väl dock att göra något snyggt och det har de lyckats med.

BETYG: 3/7 Bloody Cuts satsar redan från första filmen på flashigt och snyggt framför manus och det räcker ju till viss del.

...och en lurande fara.
 
Hela filmen.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar