What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 19 augusti 2013

SWEET TRASH (1970) USA, 76 minuter. Regi: John Hayes.

 
 
Homofobi, kärlek och klavertramp

Inspektören och hans kollega deep undercover på snuskklubben.
 
Inspektör Walsh (Tony Vorno) jobbar på sedlighetsroteln och konfronteras dagligen med den smutsiga sexhandeln och föremålen för hans homofoba föreställningar. En dag spricker hans cyniska pansar när han träffar den unga Angel (Sharon Matt) som är nybliven prostituerad. Han bestämmer sig för att rädda henne undan träsket och tar med henne hem innan hon faller offer för den pågående polisrazzian. Han förälskar sig i henne men anar inte vilka mörka sidor hon döljer.

Huga vilka typer som frekventerar stället!
 
Det här är en typisk sliskig amerikansk lågbudgetfilm med en banal story vi sett hundratjugotre gånger förut men den har en skön sleazig kvalité och trots att skådespeleriet har enormt utrymme för förbättring fångas man av dessa endimensionella karaktärer, den sköna icke-PK-atmosfären och den sexiga Sharon Matt. Det är typiskt med denna gamla manliga fantasi om att rädda den söta oskyldiga horan som hamnat i träsket av misstag och särskilt härligt när den manlige räddaren är medelålders med de gråa tinningarnas charm. Så även om det känns som denna film snarare är inspelad på 60-talet, med tanke på bristen på full frontal nudity och herrarnas sköna tajta och korta brallor, har den en mysigt sunkig och billig stämning som känns helt rätt i våra ögon.

BETYG: 4/7 Billig trash-film som höjer sig över mängden med sin sleazig charm.

Var detta månne inspirationen för Ozzy Osbournes stylist 1986?

Skönt att umgås på ett maskulint sätt efter ett smutsigt arbetspass.

Walsh lever ett skönt ungkarlsliv.

Hyresvärden finns alltid till hands för lite romantiskt toalettsex.

Ändå finns utrymme för lite självmassage efteråt.

Plötsligt äntrar den väna Angel hans värld och ber honom älska med henne.

Bye bye ungkarlsstekar?

"I have a good shape and I like showing it!" försvarar sig Angel när Walsh ifrågasätter hennes klädsel i trapphuset.

Och vi kan ju knappast argumentera mot den sköna Angel.

Two guys and one c...

Sex och ångest går hand i hand.
 
Tyvärr inget videoklipp denna gång.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar