What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 17 augusti 2013

THE THRILL OF A KILL (2011) Norge, 84 minuter. Regi: Lars-Erik Lie.

 
 
The un-thrill of watching...

Hur var det nu Marie Fredriksson sjöng? "Duuu lilla fisköga..." Nä, "sparvöga" var det nog.
 
Kimsys (Kirsten Jakobsen) slacker-livsstil retar upp hennes mor (Toril Skansen) och efter ett bråk sticker Kimsy planlöst ut i skogen. Tyvärr är hon inte ensam utan blir snart villebråd för en perverterad mördare.

Hormorsan med ett svenskt fyllo. "Because first impressions last".
 
Jaha, ett norskt blåbär prövar sina långfilmsvingar med lite torture porn. Det hela resulterar i en norgehistoria där vi som tittare få stå med dumstrutarna. Det här skriker verkligen amatörfilm hur mycket man än försöker lägga på färgfilter och överexponerad glow. Till att börja med har vi de typiska kompisskådisarna som är helt usla. Sedan har vi klippningen som totalt saknar känsla och där man envisas med att fadea till svart hela tiden. Bruket av musik känns ganska taktlöst (pun intended) och specialeffekterna är rätt lama. Lie lyckas i alla fall få en del tjejer att lätta på paltorna för detta episka mästerverk men tyvärr inte de båda systrarna som är centralkaraktärer i filmen. Dessa två har störst potential i oklätt tillstånd men av någon anledning finner seriemördaren det lämpligast att dessa får behålla underkläderna på...

Här sitter han och...ja ni fattar.
 
Givetvis är även manus och regi ett skämt och man har arbetat in en backstory där seriemördaren som barn får utstå sin mors fylleri och horeri. Upplösningen på filmen är ganska abrupt och ger en som tittare inte mycket payoff för att man suttit igenom skiten. Detta till trots ska sägas att vi sett mycket värre våfflor än denna och vi storsinta människor på Udda Film är villiga, i vår oändliga nåd, att ge Lie & Co. ett break då detta är ett ambitiöst första försök till långfilm. Vi ger således:

BETYG: 2/7 Amatörverk fullproppat av nybörjarmisstag men ändå försöker ju norrbaggen i alla fall...

"Nä du Lars-Erik, mina pattar kostar extra att visa på film!"

Skaplig FX! Är det trä månne?

Så går det när man inte kan framföra replikerna ordentligt!

Ett jättefinger?
 
Trailer. Ugglan är med!!!
 
En trailer till. Bara för att filmen var så "bra". Den här sammanfattar spektaklet rätt hyfsat. (Ja, ugglan är med här också).
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar