What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 11 augusti 2013

SURPRISE! (1996) Tyskland, 6 minuter. Regi: Veit Helmer.

 
 
Ett skönt uppvaknande

Sköna färger.
 
Efter en natt av passionerad älskog bestämmer sig en man (Max Tidof) för att montera upp en komplicerad Rube Goldberg-maskin med till synes ödesdigert resultat för sin sovande kvinna (Yutah Lorenz).

Mannen skrider till verket.
 
Se på fan! Det är en riktigt rolig liten film Helmer bjuder på i bästa cartoon-anda. Inte ett gapflabb utan mer mysrolig med sitt tempo och sköna bildspråk. Efterfärgläggningen ger en extra skön surrealistisk känsla åt filmen som nästan andas lite "Evil Dead"-humor med sin klippning och sina kameravinklar.

Här börjar det bli otäckt.
 
Storyn är rätt banal och hade kanske tjänat på en sorgligare inledning för att bättre sätta upp twisten på slutet men den fungerar ändå hyfsat och själva spänningen ligger snarare i att se hur den invecklade Rube Goldberg-maskinen ska operera i slutändan. Skojigt och snyggt jobbat.

BETYG: 5/7 Finurlig liten film som är mycket välgjord.

Kan erektil dysfunktion ligga bakom mannens handlande?

Låt fasan börja.
 
Hela våfflan.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar