What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 23 augusti 2013

STITCHES (2011) Storbritannien, 6 minuter. Regi: Ben Kent.

 
 
Send in the clown

Är det Edward Penishands som ligger där? Nähe, Scissorhands var det tydligen...
 
Rachel (Beth Hanks) är barnvakt i ett hus fyllt av samlarfigurer då en psykostisk patient rymmer från ett närbeliggande mentalsjukhus. Förutom att den lille pojken hon barnvaktar har svårt att sova är det något mer som inte riktigt står rätt till i huset.

Vem är den riktiga galningen egentligen? Mentalpatienten utanför eller ägaren till detta hus med sin samling?
 
Grabbarna på Bloody Cuts tar ett steg framåt i denna andra kortfilm produktionsbolaget spottar ut. Stämningen känns mer intensiv än i den första filmen (http://uddafilm.blogspot.se/2013/08/lock-up-2011-storbritannien-4-minuter.html) förutom att slutet känns en smula mediokert med sitt vandringssägentema. I vanlig ordning är det snyggt och proffsigt med Canon 5D-bilder, oftast tagna med kameran monterad på en jibb*, och vackert efterbearbetade i Magic Bullet**. De har gjort ett bra jobb med ljudet som starkt bidragit till den intensiva stämningen. De har även lyckats klämma in en hyllning till George A. Romero utan att det kostat dem någonting då "Night of the Living Dead" som rullar på en TV-apparat i filmen är public domain och således inte kräver någon roalty-avgift.

BETYG: 4/7 Lite känsla har letat sig in i den flashiga lågbudgetproduktionen och det uppskattas.

"They're coming to get you Barbara..."

Slipknot in da house?
 
Hela filmen.
 
*En kran för kameror som bidrar till snygga åkningar.
**Effektprogram.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar