What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 25 augusti 2013

THE HIPPIE TEMPTATION (1967) USA, 50 minuter. Regi: Warren Wallace.

 
 
Die hippie scum!!!

Harry Reasoner ger sig ut bland hippiesar.
 
Nyhetsredaktionen på CBS har här sammanställt ett skakande reportage om den nya farliga hippie-rörelsen och de samhällsomstörtande effekter den populära innedrogen LSD ger.

En "hippie-dåre" som babblar på om befängda saker som att unga antingen tvingas göra militärtjänst eller konformeras till ett yrkesliv man inte trivs i. Han efterlyser lite glädje i livet. Väx upp!!!
 
Detta är till en början en ganska skojig dokumentär där det stelbenta Amerikas representant Harry Reasoner tar en närmare titt på detta skrämmande fenomen som hippie-rörelsen innebär. Det roliga är bl a att man lyfter fram personer som ska tyckas vara babblande dårar men som för ett vettigt öra idag inte har annat än fullkomligt logiska saker att säga. Reasoner räds icke att anta en kritisk ton och då särskilt i summeringen av filmen där hippiesarna beskrivs som barnsliga och groteska.

De är knarkare allihopa!
 
Tyvärr är kvalitén på filmen inte den bästa och dessutom är den full av talking heads vilket blir ganska sövande i längden. Särskilt mittenpartiet av dokumentären har en sömnframkallande effekt där kromosomforskare talar om LSD-drogens negativa effekter och unga intagna mentalpatienter delar med sig av sina livsöden. Detta drar ned filmens underhållningsvärde betydligt.

BETYG: 2/7 Stundtals kul dokumentär som dock oftast är för långtråkig med alla talking heads. Skönt i alla fall att som Craig Ferguson brukar säga: "CBS cares!"

En androgyn herre förstärker tesen.

Är det en ung Anthony Kiedis på mentalkliniken?

Kan det vara så att Jerry Garcia i hemlighet är Spencer "Spenny" Rice farsa?

The Grateful Dead underhåller i parken.

Harry Reasoner skänker oss en väl genomtänkt final thought.
 
Slutet på filmen med Grateful Dead (och Reasoners final thought!) Detta klipp har en märklig lila ton. Hmm, purple haze..?
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar