What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 18 maj 2015

LOPUTON GEHENNAN LIEKKI (2011) Finland, 56 minuter. Regi: Sami Kettunen.Satsa på hockey istället

Lord Satanachia sätter nivån på de medverkande och ger det finska fyllot ett nytt "sminkat" ansikte.

En djupdykning i den finska black metal-scenen där åsikter vädras fritt.

I solbrillorna kan vi se att det krävs tre pers för att göra en sån här "fantastisk" dokumentär.

Vi bänkade oss för en timme av fniss när vi rullade igång den här dokumentären eftersom vi intagit en osympatisk von oben-position till musikgenren då vi inte kan ta de pajaserier genren dras med på alltför mycket allvar. M a o har vi ingen som helst koll på den utan skrattar bara ignorant åt dess uttryck.

Molestor är en stilig herre.

Med detta sagt så visades inte mycket upp i denna film som skulle få oss att tänka om. Vi presenteras för ett gäng pappskallar som ofta framstår som Beavis & Butthead eller bondtölpiga Ultima Thule-fans. Några höjer sig över mängden och kan framföra argument på en vuxnare nivå men de är inte många. Det känns även väldigt moget att ligga i fejd med varandra när satanismen är en så egocentrerad religion. Vem fan bryr sig om de andra liksom?

Snubben till vänster ser lite blek ut. Är det därför de är i en överexponerad sjukhusmiljö?

Som dokumentär är filmen inte heller mycket att hänga (uppochner) i julgranen. Den är amatörmässig med mängder av talking heads, ofta dåligt ljussatta. Rytmen i klippningen känns också ganska usel och så får vi ta del av en lång märklig ceremoni som hade mått bra av att friseras ner till en bråkdel. Att filmpostern dessutom visar upp ett får istället för en get ger väl en viss budgetindikation...

En något udda variant av djävulsdyrkan.

Speciellt roligt blev det alltså inte, om man nu bortser från uppenbarelsen av "Lord Satanachia" som är en vuxen man med någon slags halvdan corpse paint han måste ha gjort på fyllan* som proklamerar att han vill ha död och förintelse åt alla.

BETYG: 2/7 Svag tvåa därtill. Amatördokumentär som inte ens är skojig ur en exploativ synvinkel.

Hitler - Satan... Det är väl inte så jävla noga? Alltid kul när de värsta ärthjärnorna tror de är övermänniskor. Eller vänta...

Och hur vinner man "kriget mot kristendomen" genom att välta gravstenar?

Demongos...förlåt: Demonos, verkar vara en riktigt seriös kille.

Trailer med bl a en arg Lord Satanachia.

Det finns tydligen värre saker än kristendom...

Eftersom filmen i sig var en besvikelse tröstar vi oss med The Black Satans.

Vi tar en till.

Och en till då'ra...

*En av våra egna redaktionsmedlemmar kan vittna om att i ungdomen ha haft liknande krigsmålning i nyllet när han redlöst berusad försökte ge sig själv en Alice Cooper-sminkning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar