What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 20 maj 2015

ORGAN GRINDER (2011) USA, 6 minuter. Regi: Chad Crawford Kinkle.Hur Max von Sydow borde ha gjort

Kille med kåtslag.

En ung kvinna (Katie Groshong) blir brutalt upplyst om hur hon kan driva ut demoner ur män när hennes mor blir mördad av en besatt man.

"Men mamma då..."

Yes, på ytan är detta en välgjord kortfilm om en sexorcist som letar upp besatta män hon kan driva ut demoner ur, men det känns nästan som om det finns en subtext om att dessa män ÄR demoner som då får sitt rättmätiga straff för sitt känslokalla manshoreri.

Ett kärleksbarn är fött.

Det märkliga är att även denna lilla rulle är gjord av en man, precis som Lolita Separerar (1988) och Herrmann (2013) som vi kollat in här på Udda Film, och därmed slår hål på föreställningen om ilskna filmer gjorda av bittra kvinnor.

BETYG: 3/7 Den är som sagt snyggt gjord men inte speciellt uppseendeväckande eller minnesvärd. Bara okej.

"Whoa! Imponerande hur den kan se ut på morgonkvisten."

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar