What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 5 mars 2011

ANGELFIST (1993) USA, 80 minuter. Regi: Cirio H. Santiago.Siliconefist...

"Die yankee bastard!"

En amerikansk delegation i Filippinerna blir brutalt mördad av ett gäng maskerade terrorister. Detta råkar dock hamna på film då den amerikanska kampsportaren Kristie (Sibel Birzag) är på plats och fotograferar allt. Givetvis kommer hon inte undan med ett sådant beteende utan mördas senare i sitt hem. Hon har dock innan detta lyckats lämna ifrån sig filmrullen. När hennes syster Kat (Catya Sassoon), som är en polis i Los Angeles, får höra den hemska nyheten reser hon genast till Filippinerna för att finna mördarna. För att nysta upp härvan beslutar hon sig för att ta systerns plats i den pågående kampsportturneringen, men motståndarna där är inte de enda hon får fajtas mot.

Ånej! Hon fotar med en Nikon. Det måste straffas!

Jag vet inte vem som var ansvarig för castingen till den här filmen men han/hon premierade definitivt utseende framför skådespelartalang. Med det menar jag märkligt utseende, då huvudkaraktärerna ser ovanligt fejkskulpterade ut för att höra hemma i tidigt 90-tal. Fröken Sassoon har inte bara ett par fula silikonbröst som står rakt ut utan även riktigt mysko gigantläppar. Hennes kärleksintresse i filmen Alcatraz, spelad av Michael Shaner, ser inte mycket normalare ut han. Ni kanske känner igen honom från "Dödligt Vapen", men här ser han riktigt härligt översminkad ut och även han sportar ett par sköna plutläppar. Han vinner dock skådespelarbataljen överlägset trots att han suger och överspelar. Sassoon är riktigt usel faktiskt och det enda som talar för henne är att hon gladeligen ställde upp på att utöva kampsport topless i filmen. Synd då att även fajtkoreografen och filmklipparen sög så att slagsmålen ser ut som skit. Eller vadå synd? Det är ju sådant som är skoj med sådana här filmer. Så visst, kalkonnivån och duschscenerna uppskattas men tyvärr blev det lite tråkigt med alla matchmoment då jag hellre ser folk slå ihjäl varandra utanför ringen och inte heller så jättespännande med en spinkig silikondocka i huvudrollen. Ingen "Thrilla in Manila" precis...

BETYG: 3/7 Det är väl ändå en rätt stark trea då en del sköna kalkonmoment lyfter filmen men på det hela taget ingen höjdare.

Ser man på. Har ni någonsin sett en så mogen dam som sekreterare i en B-film? Trodde inte det heller. Måste bero på filmmakarnas känsla för rättvisa...

Uzi tillhör standardvapnen på LAPD.

Michael Shaner i sin egen höga naturliga glans.

Här skådespelar Michael för fulla muggar.

Kat har inga problem med att lufta sillisarna framför den nya bekantskapen.

Jag vill också se ut som en kuksugardocka!

Dessa underbara asiatiska kommunala färdmedel.

Obligatorisk påle med pinnar (som det heter på karatespråk). Som ni ser på herrns uttryck är det en värdig motståndare.

Dags för chop stick-fajt.

Se där kommer Leif Pagrotsky! Nävisstfan, det kan ju inte vara han för då hade han ju inte nått upp till räcket.

Topless-kung fu är coolt. Om hon ändå inte vore så sjukligt fet bara...

Hygien är A och O inom kampsport.

Här har karatetös hamnat i knipa. ELLER..!?

Vinkelslipliknande issåg och mord i blicken.

Kat har fixat till en praktisk frisyr till matchen. Detta är standard bland kampsporttjejer har jag hört.

Nätstrumpor är också ett oerhört viktigt attribut inom kampsporten, främst då bland killar har jag hört.

Stenhårda slagsmål och för ert höga nöjes skull även dubbat på tyska! Ach du Scheisse, vilken underbar koreografi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar