What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 25 mars 2011

SHADOW: DEAD RIOT (2006) USA, 90 minuter. Regi: Derek Wan.Crapmix extravaganza!

Tandvård har blivit en lyxvara. Du får klara dig bäst du kan.

I ett fängelse avrättas den ondskefulle Shadow (Tony Todd) bl a för mordet på en gravid kvinna, men inte innan han hunnit uträtta vissa ockulta behov. Snabbspola fram 20 år och samma fängelse har förvandlats till ett kvinnofängelse där Solitaire (Carla Greene) just har spärrats in. Hon är en tuffing som gärna står upp mot svinen som försöker trycka ner andra. Hon blir dock snart varse att det finns mycket större och mörkare krafter i det gamla fängelset hon kommer tvingas stå upp mot.

Fräsch peruk förresten Tony!

Make no mistake, det här är en riktig skitfilm med billiga effekter och horribelt skådespeleri men det är just det som lyfter denna hundskit från tråkighetsträsket. Filmens stora behållning är naturligtvis närvaron av Misty Mundaes sårbara skönhet. Hon spelar en förtryckt fånge som är den butchiga Mondos (Tatianna Butler) bitch. Tyvärr är vackra Misty en förbrukningsvara i filmen och när hon försvinner från rutan tappar filmen avsevärt i attraktionsvärde. Kvar har vi kalkonagerande (ja, fröken Mundae kanske inte är världens bästa skådis heller...)  och här vill jag främst lyfta fram nämnda Butler som den stora klåparen. Jösses, sällan har man sett en sådan massaker på skådespelarhantverket. Kvinnan (fullpumpad med manliga könshormoner...) misslyckas inte bara med att leverera repliker trovärdigt, t o m hennes kroppsspråk är sämre än en 12-årings på roliga timmen! Jag nämnde tidigare effekterna och CG:n är verkligen brutalt dålig då vi serveras gamla åkningar i kroppens inre som var coola på den usla "Lawnmower Man":s tid. Blod sipprar även ner i jorden på ett högst kalkonartat vis. Derek Wan verkar ha en lång bakgrund inom kinesisk film vilket syns i det flitiga och irriterande bruket av osynliga linor som drar och voltar skådisarna fram och tillbaka i "spektakulära" fajtscener. Hela filmen andas en dålig andedräkt av billighet.

En skitskraj präst. Vi vet alla vad det kan betyda...

Ibland är denna billighet bara tråkig men ofta även skrattretande och givetvis har man vägt upp mycket av uselheten genom att servera en hel del T&A. Jag gillar även initiativet att man försöker blanda så underbara genrer som WIP-film och zombiefilm. De odöda ser vi inte så himla mycket av förrän i slutet men vi får ju desto mer WIP-film med klassiska ingredienser som: duschande fångar, sliskig läkare som serverar droger i utbyte mot sex, en huvudplit som vill ha lesbisk sex med fångarna och givetvis våldsamma catfights. Härligt! Tyvärr är huvudpersonen Solitaire ganska ointressant och löjligt tuff och sedan har vi en massa ockult trams som sällan gör sig bra på den här nivån. Tony Todd har verkligen inte jobbat upp sig sedan han gjorde den mer kända "Candyman" men han fick ju ändå nöjet att vara i samma film som Misty Mundae.

BETYG: 3/7 Klar kalkon detta som ändå är sevärd p g a Misty Mundae och WIP-faktorn. Tyvärr bara usel emellanåt.

Dennis Rodman? Nejdå, superskådisen Tatianna Butler. Lika bra att dubba detta till dagens HBT-bild.

Sleaze-doktorn erbjuder genast lite massage när han märker "hur spänd" Solitaire är.

Misty är den arma bitchen som får tvåla in butchen.

Misty är så glad att se en tuffing i finkan och vi är glada att se Misty i finkan.

Doktorn är väldigt hands on i sitt helande. You lucky perv you!

Även lebbpliten vill ha en bit av den läckra Misty-kakan. Inte lätt att vara en bedårande skönhet.

Ett kärleksbarn är fött.

I brist på Misty får det bli en bystig intern istället för den sexuellt frustrerade pliten.

Zombie med pung. Eller är det ett hjärta kanske?

Här har vi i alla fall ett hjärta. Ett otroligt trovärdigt CG-hjärta inuti en död man. Notera de välskuggade maggotarna!

Man med mystiskt fyrkantigt skrev sprängs i bitar. Vilken jävla diskriminering!

Zombies! Ser ut att vara en släkting till båtzombien i "Zombie Flesheaters" i mitten.

Lystring anatomistudenter (eller "Achtung!" som våra tyska vänner säger)! Så här ser en bröstkorg ut efter att man slitit ut hjärtat. Just det, det bildas alltså snabbt en slags marmeladhinna över hålet. Fantastiskt, eller hur?

 Zombie mayhem!!!

Det gamla demonbebis-hoppar-på-gubbe-tricket.

Stön...vajrar är en cool effekt...Zzzzzzz....

Grindhouse-trailer har man försökt göra här. Räcker det verkligen med överexponering och en fjollig speaker?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar