What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 21 mars 2011

THE HORRIBLY SLOW MURDERER WITH THE EXTREMELY INEFFICIENT WEAPON (2008) USA, 10 minuter. Regi: Richard Gale.Mel Brooks har fått konkurrens och det är aldrig goda nyheter.

Yes, mordredskapet är en sked.

I den här kortfilmen, utformad som en lång trailer för en skräckfilm, attackeras en man (Paul Clemens) av en mystisk figur (Brian Rohan) som endast använder en sked som vapen. Eftersom tillvägagångsättet är så absurt är det ingen som tar det stackars offret på allvar när han ber om hjälp. Men den ondskefulle figuren kommer sakta men säkert banka livet ur den arme mannen och det må ta hur lång tid som helst...

Eftersom läkaren inte är av germanskt ursprung tänder han inte på patientens blåslagna lekamen.

...och tio minuter var redan för lång tid. Det här är så "crazy" att man förväntas rulla på golvet av skratt, vilket är en lågoddsare att mongopöbeln kommer att göra (har redan gjort?), för det är ju sådan här förutsägbar tjatig "humor" som roar de flesta och som följaktligen dragit in mängder med kulor åt sådana som Mel Brooks och andra spexregissörer. Själv hyser jag inget annat än förakt för denna spoof-genre, även om man i den här kan känna en touch av även Monty Python, men här drar man dessutom ut på skiten med en sekvens där trailer-speakern hakar upp sig i 70 sekunder med att endast upprepa ordet "again" - för att det är så vansinnigt roligt att älta. Grejen är att det är "hilarious" att offret jagas över hela världen och man vill ju inte "kill your darlings" med att plocka bort de fina bakgrundsmiljöerna i sekvensen, vilket för mig in på det enda som var positivt, nämligen det tekniska. Mycket bra klippt med en del fina vinklar och vyer, och specialeffekterna var billiga men ändå schyst applicerade. Man har uppenbarligen dragit i många trådar för att få till det med all rekvisita och alla miljöer då obekräftade källor gör gällande att budgeten låg på under 1000$. Bra jobbat! Tyvärr räddar det ju inte filmen som inte lockar till närheten av ett fniss.

BETYG: 2/7 Löjlig, förutsägbar och tråkig spoof som bara kan roa utvecklingsstörda människor (d v s de flesta) men som får poäng för det tekniska hantverket.

En zombie? You wish...

Inte roligt men snyggt i alla fall.

Skojiga Andrew Kramer*-effekter men tyvärr inte skojig film.

Naturligtvis slänger man in en Psycho-spoof också, för det är ju inte så uttjatat.

Lite sköna Andrew Kramer-explosioner i öknen.

Här är hela jävla filmen. Skratta om du är förståndshandikappad!

*Just det, effektgurun som nämnts tidigare på sajten.


2 kommentarer:

  1. Intressant,var hittar Du alla dessa indie-filmer?

    S.Kubrick

    SvaraRadera
  2. vars kan man köpa filmen?

    SvaraRadera