What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 13 oktober 2012

BLUTGEIL (1993) Schweiz, 23 minuter. Regi: Lö Lee.

 
 
Kontroversiell amatörfilm

Schweiz svar på konstapel Åke.
 
När ett terroristattentat dödar 21 poliser ger sig två konstaplar ut på jakt efter hämnd. I ett knarkartillhåll hittar de några pundare som de tycker förtjänar omedelbart straff för dådet men en av dem lyckas smita iväg. De spårar henne dock till en sunkig knarkarkvart där de får ett hetare mottagande än de någonsin kunnat drömma om.

Polisiär rättvisa.
 
Denna superbilliga amatörsplatterfest nådde, vad vissa skulle tycka, oförtjänad berömmelse, eller kanske snarare ökändhet, då den totalförbjöds i hemlandet och en av upphovsmännen hamnade i finkan när han vägrade betala böterna. Censurens absurda existens hamnade i strålkastarens sken när denna uppenbara amatörkomedi, gjord för närmast sörjande, kunde väcka sådan uppståndelse och indignation.

Rättvisan skipad.
 
Filmen i sig är ungefär i klass med Micke "Svullo" Dubois billigaste hemmavideor men upphöjt till 93 när det gäller våld och äcklerier. Det är givetvis väldigt amatörmässigt gjort och kan inte ens genom ett intensivt drogrus tas på allvar. Det är helt enkelt ett kompisgäng som bestämt sig för att göra en skojig film där man klämmer in så många chockerande upptåg man bara kan komma på. Och lite roligt är det faktiskt.

BETYG: 3/7 Kul initiativ av glada ungdomar i ett moralistiskt schweiziskt 90-tal.

Sådana där som Black Sabbath brukade röka på 70-talet.

"Här får du för rättvisa, snutjävel."

Oj, har konstaplen gjort lite hemlagad brunsås?

Lack knarkare.
 
Här har ni rullen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar