What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 15 oktober 2012

THE BLUTGEIL CASE (1995) Danmark/Schweiz/Holland, 60 minuter. Regi: Jakob, Ärger & Seelenlos.

 
 
Dokumentär..nja...

Roligt värre blir det när man gör skojiga miner.
 
Ärger och Seelenlos berättar i denna TV-special om fallet rörande domen mot deras film "Blutgeil" samt om bakgrunden till filmen.

Den här polisposen kan man ju förstå är inbjudande.
 
Detta är underground-TV snarare än en dokumentär - och då ganska dålig sådan. Två fåntrattar står framför en green screen som rullar bilder från TV-nyheter och andra dokumentära bilder på bl a rivningskvarteren som gav inspiration till deras kontroversiella film. De raljerar på det mest infantila vis över myndigheterna och detta med en schyst schweizisk accent. Grejen är bara att de inte är ett dugg roliga så deras lilla myndighetsprotest ter sig bara korkad och löjlig, även om myndigheterna givetvis i gammal god stil beter sig som de brukar - idiotiskt och reaktionärt.

Och så förstås en irriterad recensent.

Synd, då dokumentärer/reportage om offer för trångsynt överhet brukar vara intressanta. De 60 minutrarna inkluderar även själva filmen som redan recenserats här på Udda Film (http://uddafilm.blogspot.se/2012/10/blutgeil-1993-schweiz-23-minuter-regi.html).

BETYG: 2/7 Riktigt hyggligt betyg på denna undermåliga lilla produktion men de får en extra pinne för sin kamp.

Ett klipp från filmen.
 
Våra ciceroners favorithatobjekt.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar