What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 24 oktober 2012

DEATHDEALER: A DOCUMENTARY (2004) USA, 16 minuter. Regi: Andrew T. Watts.

 
 
Slutet är nära

Möt Vincent: En släckare av liv.
 
Vincent (Henry Rollins) följs av ett litet film-team som dokumenterar hans pågående lilla medelålderskris som främst bottnar i hans yrke. Vincent dödar nämligen människor. Ett tråkigt jobb men någon måste göra det.

Märkligt att Dödsbringaren har en Black Flag-tatuering.
 
Henry Rollins är mycket bra i huvudrollen då han utstrålar en befriande naturlighet. -SPOILER ALERT- Vi förleds i inledningen att tro att han är någon slags yrkesmördare men det blir snabbt tydligt att Vincent är samma karaktär som spelade schack mot Max von Sydow i Bergmans "Det Sjunde Inseglet". I Andrew T. Watts tappning är dock Dödsängeln en mer jordnära typ som kontemplerar byte av karriär för att eventuellt satsa på att driva en hamburgarrestaurang istället. Vincent beklagar det faktum att han i sin roll hamnar i en omöjlig situation för relationer. Denna poäng hamras på ett bra sätt in i avslutningen på filmen.

Och dessutom är som en spegelbild av sångaren i nämnda band .
 
Stilen på filmen är skön mockumentär med run-and-gun-kamera och den enda lite tekniska frågan man kan ställa sig i sammanhanget är hur Vincents sista ord till kameran kan bli så bra i en dokumentär situation. -SPOILER ALERT- Kameramannen har nämligen blivit påkörd och dödad och kameran ligger på backen varpå Vincent plockar upp den och talar direkt in i linsen. Problemet är bara att ljudet tas upp externt av en tjej med boommick och det är föga troligt att hon i sitt upprivna tillstånd står och riktar sin mikrofon mot Vincent. Nåja, petitesser. Detta är i vilket fall en bra och sevärd kortfilm.

BETYG: 4/7 Schyst tema och stil i kortfilm där Henry Rollins briljerar.

Herrens ord skänker trygghet när hotelldöden gör sig påmind.

Vincent på jobbet.

Vincent skojar till det lite med film-teamet.
 
Hela filmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar