What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 11 oktober 2012

MAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND (1968) USA/Filippinerna, 89 minuter. Regi: Gerardo de Leon & Eddie Romero.

 
 
Mer exotiskt crap

En klorofyllmutant! Scary shit.
 
Tre personer anländer till en ö i Stila Havet med olika agendor. Ön ruvar på en otäck hemlighet som får de flesta sjöfarare att vilja undvika den. Folk avlivas nämligen på bestialiska sätt av märkliga grönblodade monster. De tre besökarna kommer snart konfronteras med dessa och dessutom upptäcka att monstren är tätt sammanlänkade med anledningen till deras ankomst.

Ja, jag sa ju det - scary shit.
 
Detta är andra delen i trilogin om Blood Island och eftersom vi är dumma i huvudet här på Udda Film så betar vi sakta av trilogin trots att redan första filmen (http://uddafilm.blogspot.se/2012/10/brides-of-blood-1968-filippinernausa-97.html) var rätt kass. I den här delen har de sköna trashiga elementen förstärkts med bättre gore och ytterligare lite nakenhet. Ja t o m Angelique Pettyjohn som spelar den kvinnliga huvudrollen lättar lite på paltorna. Tyvärr hjälper detta föga filmen i stort då den är minst lika långtråkig som den första med oändliga och tråkiga dialogsekvenser. Tradig dialog är ju inget man längtar efter när man slänger på en trashig exploitation-rulle. Herrarna de leon och Romero tycks även ha en fetisch för utmanande dans då vi, precis som i första filmen, får ta del av en lång danssekvens. Denna gång är den "bara" tre minuter lång och slutar märkligt nog i en slakt av några arma djur. De har även fått den briljanta idén att så fort monstren är in action så ska kameran hysteriskt zooma in och ut. Det är väl till en början en rätt rolig kalkondetalj men i längden blir det bara irriterande och störande, särskilt då det är för just dessa scener man vill se skitfilmen.

Vad är det för stönande utanför Angelique Pettyjohns sovrumsfönster?
 
Rekommendationen för denna rulle blir precis som för den första att göra mixtape-material av den.

BETYG: 2/7 Trash-scener räddar knappt den långtråkiga historia.

Yikes! En grön onanist (eller "onanitör" som vi på Udda Film gillar att säga)!

En ung filippinska nakenbadar.

Då kan man ge sig fan på att en vit gubbe står och fluktar.

Otäck gore.

"Mamma? Är det du?"
 
Jobbig trailer
 
Hela jävla filmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar