What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 9 oktober 2012

BRIDES OF BLOOD (1968) Filippinerna/USA, 97 minuter. Regi: Gerardo de Leon & Eddie Romero.

 
 
Trött klassiker

Oops! Så kan det gå när begravningståget snubblar.
 
Forskaren Dr. Henderson (Kent Taylor), hans kåta fru Carla (Beverly Powers) och ingenjören Jim Farrell (John Ashley) åker på regeringens uppdrag till en ö i Stilla Havet för att studera eftervärkningarna av atombombstester i området samt att hjälpa lokalborna med uppbyggnad av infrastruktur. Doktorn finner mystiska avvikelser i både floran och faunan men värst är ett mystiskt monster som lokalborna finner det bäst att till och från blidka med en kvinnlig oskuld.

PK-festen sätter igång på allvar när småväxt person får smaka på piskan.
 
En pajfest var ju att vänta när man drog igång den här rullen och så blev det också. Fast man kanske ska subtrahera ordet "fest" från uttrycket då detta var en ordentligt utdragen och seg historia. Visst har filmen sina gyllene ögonblick med supercheesigt monster, en aggressiv fjäril som ackompanjeras av en theremin, oskörpa på kameran och väldigt icke-PK exotism. Beklagligt nog är transportsträckorna väldigt långa mellan dessa höjdpunkter vilket resulterar i att pajighetsaspekterna förminskas då man hunnit tröttna på filmen. Den festliga "parningsdansen" i slutet säger väl det mesta när den drar ut i sex minuter. Dessutom är nakenhetsfaktorn låg trots alla sexuella övertoner. Man vågar på sin höjd bjuda på några filippinotuttar. Nej, den här våfflan gör sig bäst som råmaterial till någon fin mixtape där man kan plocka ut godbitarna.

BETYG: 2/7 Många skojiga detaljer men väääldigt långtråkigt mellan dessa.

F ö väldigt PK att ha ett gäng småväxta slavar...

Superaggressiv fjäril!

Oj, oskulderna fick kläderna avslitna. Bäst att gå ut i vidvinkel (utan oändligt fokus).

Så vågat det kan bli, tydligen.

De tassar omkring överallt i rikemansvillan.

Ibland är de i vägen.

Carla är kåt men hennes farbror till äkta man är stoisk i sitt sovande.

Kanske kan hon finna stock på annat håll?

YNF! Vilken läckerbit.

Carlas juicer rinner till.

Busted!

Herrefolket behöver fläkt.

Allt vi får se av fröken Powers, eller Hills som hon kallar sig i denna film. Get it? Beverly Hills...

Wow! Ett högljutt flåsande monster.
 
Trailer med tillräcklig hud för att få YouTube gå i konkurs av skam.
 
Carla möter monstret!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar