What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 22 oktober 2012

MUSIC THAT WANTS YOUR SOUL (2011) USA, 192 minuter. Regi: En kille på valium.

 
 
Kristen propaganda i gärsgårdsserien

Jaha? Så under denna akt kan man alltså stjäla fritt och miskreditera så mycket man vill?
 
I den här dokumentären har en ung man, som inte presenterar sig, sammanställt timmar av videoklipp främst från musikvideor där han har hittat bevis för att hela musikindustrin styrs av den Satanistiska Kyrkan. Dessa klipp varvar han med bibelcitat och för honom intelligenta frågeställningar.

The poster boy för satanismen i cirka 5 decennier.
 
Här på Udda Film uppskattar vi när uppenbart förståndshandikappade och världsfrånvända individer gör sig besväret att sammanställa propaganda som är så löjeväckande att de flesta komedier kommer på skam. Den här unge mannens budskap är kristallklart och han hamrar in det med en tålmodig envishet. Kanske alla upprepningar ska få oss tittare att till slut ge upp och ta emot frälsningen? Tyvärr har snubben inte mycket till talang när det gäller filmskapande och alla upprepningar vittnar om att han inte har koll på kardinalregeln som säger "kill your darlings". Ibland tycks han tycka att vissa musikvideor är lite tråkiga i sitt originalskick och hottar därför upp dem med lite fräcka gratiseffekter som exempelvis embossing, sepiafilter eller galna psykedeliska färger. Han utmanar verkligen våra stenansikten när han vid bibelcitat uppenbarligen kupar händerna runt munnen när han citerar Gud. Detta är naturligtvis inte i bild men hörs tydligt.

Okeeej..? Här dryper det av Hin Håles budskap tydligen.
 
Men vad som börjar så bra blir självfallet ordentligt segdraget med tanke på maratonlängden av denna "film". Det blir helt enkelt tjatigt med alla krystade tolkningar och superlångsökta anklagelser. Vissa klipp motiveras inte ens en gång och man försöker förgäves tolka vilken slags anknytning de har till Satan. Det är väl roligt när klipp som tydligt ironiserar över satanistiska budskap används som kalla fakta i denna dokumentär men även dessa blir tradiga efterhand. Efter klipporgien ser vi filmskaparen själv tala om sitt fromma arbete och killen ser verkligen ut att ha tittat djupt i valiumburken och hans flackande blick är rent stereotyp för en konspirationsteoretiker. Det roligaste i det segmentet är hur han tigger donationer samtidigt som han i filmens början åberopar Fair Use* som ursäkt att stjäla timmar av copyrightat material. En av grundprinciperna i Fair Use-akten är att man inte ska tjäna pengar på det man använder.

BETYG: 2/7 Vad som börjar som en stark 4:a blir så småningom så utdraget och tråkigt att betyget faller två pinnhål.

Nåja, här har vi en tvättäkta satanist.

Jamen visst, en klassiker!

Huh? Solen? Jomen självklart en LYSANDE symbol för Hornper själv.

Inte ens vår egen Lisa Miskovsky kommer undan det vakande fromma ögat!

Huga! Anton Szandor Lavey. Grundaren av Church of Satan.

Varför är rock'n'roll Djävfulens musik? Denne snubbe är en nyckel då han sålde sin själ till Lucifer.

Nej nej! Jag vill inte inspireras! Vägled mig i alla min steg - åh GUD!

Hardcore djävulsdyrkaren Bobby McFerrin. Hur var det han sjöng nu igen? "Don't worry - be satanist" Just det så var det ja!

Här är faktiskt vår filmskapare för en gångs skull rätt ute. Backstreet Boys är fanimej Djävulens påfund.

Vi tar en bild till på Lavey i ett väldigt självgott ögonblick.

"Oh no! The Devil made me stava fel..."
 
Spindelmannen är satanist.
 
Ja, fan ta mig om inte Påven också är satanist!

Mannen bakom detta verk. Man ser verkligen att Guds kärlek fyller hans liv med glädje.
 
Här har ni filmens del 1 av 13. Ni som orkar fortsätta titta kan ju bara följa YouTubes länkar till resterande delar.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar