What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 5 oktober 2012

ROBOTRIX (1991) Hong Kong, 93 minuter. Regi: Jamie Luk.

 
 
Robocop med schysta lökar

Party time!
 
Chikako Aoyama spelar polisen Selina som är ansvarig för en arabisk prins beskydd under tiden han är i Hong Kong. Tyvärr för Selina kidnappas prinsen och hon själv skjuts till döds. Lyckligtvis kan hennes personlighet räddas och transplanteras till en robotkropp av den japanska forskaren Dr. Sara (Siu-dan Hui). Det är ingen slump att den goda doktorn träder in i handlingen då kidnapparen råkar vara den onde japanske vetenskapsmannen Sakamoto som även han är en expert på robotteknik. Han går t o m så långt att han tar sitt eget liv bara för att transplantera sitt sinne till en hunkig mördarrobot som sedan ger sig ut på ett mordiskt våldtäktsstråk. Den nyuppväckta Selina försöker tillsammans med sin pojkvän, polisen Joe (David Wu), samt Dr. Sara och hennes robotassistent Anna (Amy Yip) stoppa våldsrobotens framfart.

Tyskar cyboger visas upp på mässa. Och visst syns det?
 
Här på Udda Film är vi inga större fantaster av asiatisk film, med några lysande undantag som t ex "The Killer", "Battle Royale" diverse Godzilla-filmer m fl. Det är därför med viss skepsism vi sätter tänderna i denna rulle. -SPOILER ALERT- Den börjar dock bra med en sleazig arabisk prins som förlustar sig med ett gäng kinesiska glädjeflickor under ett stort följe polisers och livvakters överseende. Filmen fortsätter vidare med ett skönt robotexpo där några cyborgers färdigheter visas upp. Sedan tilltar sleazigheterna när huvudpersonernas frikostiga yppighet exponeras för att sedan nå en formtopp när mördarroboten våldtar en hora till döds. Efter det dalar filmens dragningskraft betydligt när vi bjuds på Hong Kong-humor serverat av de pajiga poliserna och då vet ni att det är "Stefan och Krister"-nivå på skiten. Intresset hålls endast upp av ytterligare asiatisk yppighet. Det tar sig dock en smula efterhand när den oundvikliga konfrontationen cyborger emellan sätter igång. De sedvanliga asiatiska snurra-23-varv-i-luften-kampsporttricksen imponerar föga men vi får även en del skojiga våldsamheter som är ganska bloddrypande så filmen får ändå godkänt.

BETYG: 3/7 Over-the-top-våld och generös asiatisk barm räddar rullen trots oundviklig kinesbuskis.

Stortyskt!

Episk cartoon-våldtäkt.

Pajiga poliser med hockeyfrillakines i centrum.

Mördarcyborgen har lika lite medkännande som Fredrik Reinfeldt.

Han visar dock upp mer sadistiska drag. ELLER!?

Ska man bygga en robot kan man lika gärna göra det ordentligt.

Suck dat beeyotch!

Ånej, inte igen!
 
Trailer
 
Sköna våldsamheter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar