What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 28 december 2012

REVENGE OF THE ROADKILL RABBIT (1999) USA, 11 minuter. Regi: Graham Hoof & Eric Stough.

 
 
Se upp hur du kör nästa gång!

Dags att natta småttingarna.
 
Pappa Kanin nattar sina små kaninbarn med en ruskig historia om hur djuren tog hämnd på den nybyggda vägen som skördade många dödsoffer i faunan

Inte långt kvar av livet för denna filur.
 
Detta är en rätt så gemytlig kortfilm som blandar muppliknande dockkaniner med riktiga skådespelare. Det är dråpligt gulligt när de små liven möter sin skapare på den onda vägen. Det verkar mest som m det är hasch-stoners som är ute och kör på vägen och att de låter som South Park-karaktärer kan ha sin förklaring i Trey Parkers medverkan, även om denne endast krediteras för rösten till Pappa Kanin. Storyn är som ofta i sådana här filmer väldigt simpel. Man vill gärna visa upp sina sköna små skapelser och därmed kan själva manuset hamna lite i kölvattnet. Oftast gör det inte så mycket då mycket av behållningen ligger i hur animerade/dockstyrda karaktärer uppför sig. Alltså kan man fnissa åt djuren och inte bry sig så mycket om den tunna storyn. Detta är m a o en lagom liten matiné att smälta med julmaten.

BETYG: 3/7 Inte supergenomtänkt storymässigt eller askul men lite sådär lagom gemytligt och gulligt.

Ånej, ytterligare ett offer på väg att skördas.

Re-animation Frankenstein style!

Stoner i knipa.
 
Hela filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar