What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 13 december 2012

THE GIRL FROM RIO (1969) Västtyskland/Spanien/USA, 94 minuter. Regi: Jesús Franco.

 
 
Är hon inte från Femina?

Skapligt pimpade likbilar i Rio!
 
Jesús Franco-festivalen fortsätter med en riktig äventyrsfilm. Håll till godo.

Playboyen Jeff Sutton (Richard Wyler) dyker upp i Rio de Janeiro med en lätt packning bestående av tio miljoner dollar. Genast vill alla åt hans pengar och då främst gangstern Sir Masius (George Sanders) och den misandristiska härskaren över kvinnostaden Femina: Sumuru (Shirley Eaton). Jeff hamnar i dödlig kläm mellan dessa men han tycks även ha en egen agenda...

Äldre män gör det skönt för varandra.
 
Franco goes comic book adventure! Man skulle väl bäst kunna beskriva den här filmen som en slags lågbudgetvariant av en bondfilm kryddad med lite T&A. "Aha!" tänker ni och fröjdas åt en uppgradering av det mesiga bondtemat och ni är väl inte helt fel ute i era tankegångar då men faktum är att detta inte blir mycket roligare än en bondfilm ändå. Vi får en skön miljö med den färgglada atmosfären av sen 60-talsfilm, pajiga karaktärer och betydligt lättkläddare damer än i en tråkig bondfilm. Tyvärr blir det rätt tradigt i längden ändå när actionsekvenserna bara blir sämre och sämre. I början kan man ju garva åt taffligheterna men efter ett tag tröttnar man. Det ultimata beviset på vilken lågbudgethistoria detta trots allt är får vi i slutet när -SPOILER ALERT- Femina sprängs i luften. Allt vi ser av explosionerna är lite gul signalrök som puffar på i det ena närbildsklippet efter det andra. Sedan lyfts väl knappast filmen av att man plockar in en massa karnevalsklipp. Faktum är att man blev klar med alla scener en vecka innan karnevalen gick av stapeln så man fick vänta in denna och under tiden var man tvungen att sysselsätta filmcrewet med något och man passade då på att börja skjuta "99 Women" i djungeln. Så kan det gå ibland. Nåja, filmen börjar som en trea men slutar på en tvåa.

BETYG: 2/7 Kul främst med de exploativt klädda manshatarna i Femina men filmen tappar efterhand och blir lite tråkig.

Hypnotiserad av kobran.

Artsy, porrigt eller pajigt?

Kan de vara från sedlighetsroteln då fröken Rohms klänning är lite väl avslöjande?

Fröken Rohm tar då på sig lite mer kläder.

Ändå får hon stryk. WTF!?

Kvinnostaden Feminas elitsoldater.

Här lär de sig om mannens anatomi.
 
En lidande fånge.

Nämen! Ska en kvinna verkligen behandlas så?

Låt den sexiga tortyren börja.

Udda Film-redaktionen kan vittna om världens bästa flygkäk hos detta bolag.

Ajdå. Någon har varit en stygg flicka.
 
Traileraktigt ihopklipp av ledmotivet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar