What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 26 december 2012

SILENT NIGHT, ZOMBIE NIGHT (2009) USA, 83 minuter. Regi: Sean Cain.

 
 
En rutten jul...

Arg zombie.
 
Veckan innan jul bryter plötsligt en zombieapokalyps ut i Los Angeles och de överrumplade snutkollegorna Frank och Nash (Jack Forcinito & Andy Hopper) söker skydd hemma hos Nash. Där väntar märkligt nog även Franks fru och ett triangeldrama är ett faktum. Frågan är om zombierna eller svartsjukan är det största hotet.

Andy Hopper försöker förtvivlat kanalisera sin inre Tim Roth. Don't quit yo daytime job son...
 
Hoppsan, ett kärleksdrama maskerat som en zombiefilm. Vi blev lite överraskade över seriositeten i denna film och samtidigt förtjusta över oförmågan att backa upp den. Detta är nämligen en ganska ovanlig lågbudgetzombiefilm där man försöker sätta en alvarlig och känslosam ton. Tyvärr falerar man ordentligt då skådespelarna är lika trovärdiga som en ärlig telefonförsäljare. Där succéserien "The Walking Dead" levererar på guldfat stapplar denna film ner i ett dasshål. De riktigt känslosamma scenerna i denna rulle blir därför riktigt roliga då man inte kan annat än fnittra åt den tårlösa gråten eller överspelade frustrationen.

Jultomten är naturligtvis på plats.
 
Den låga budgeten lyser igenom ordentligt i de dåliga specialeffekterna där allt från gore till skottsalvor känns plockade från buttericks respektive gratiseffektprogram. En s k dead giveaway är det låga antalet zombier som strövar omkring. Här finns det faktiskt två typer av zombier. Dels har vi de vanliga slöa strövarna och dels snabba, aggressiva rackare med viss intelligens. De senare är lägliga att ha med då de tenderar att komma undan och kan därmed återanvändas. Budgetlösning!

BETYG: 2/7 Ovanlig zombiefilm men ändå lågbudgetdålig med icke-trovärdigt skådespeleri. Duger för ett fniss eller två.

Ja, vad fan ska man annars göra i en zombieapokalyps?

Episk gråta-utan-tårar-scen.
 
Vi fortsätter med julklappsutdelningen och har klippt ut den fina känslosamma scenen åt er. God fortsättning!
 
Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar