What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 30 december 2012

ZOMBIE: THE RESURRECTION (1998) Tyskland, 54 minuter. Regi: Holger Breiner.

 
 
Zombie: Roliga timmen...

Tyskar i roliga "uniformer". Naturligtvis är de strama och skriker "Jawohl!"
 
Efter tredje världskriget har jorden förorenats till den grad att de döda har vaknat till liv. Överlevare gör sitt bästa för att hålla den oändliga zombiehorden på avstånd och lyckas mer eller mindre bra...

Nej, han blir inte skjuten här utan skriker bara ut sin ångest över en fallen kamrat.
 
Man kan nästan fastställa att det finns en subgenre till splatterfilmen och denna skulle då vara tysk amatörsplatterfilm. Denna rulle är ett ypperligt exempel på detta. Amatörmässigheten lyser igenom på alla plan likt en tremegawattsstrålkastare genom ett nyputsat fönster. Någon story existerar inte utan snarare en skriftlig ursäkt i form av en kort presentation i textform i filmens inledning som talar om för oss varför zombier härjar på jorden. Sedan slängs mest folk in framför kameran för att bli upptuggade av skrattretande dåligt sminkade zombier. Scener och individuella klipp i dessa är alldeles för långa då man inte är bekant med varken rytm eller uttrycket "kill your darlings". "Skådespelarna" är uppenbarligen kompisar som saknar allt som kan liknas vid talang då det gäller att stå framför en kamera. Musiken är hemsk och låter mest som ett billigt porrsoundtrack från 80-talet när den inte övergår till "skön" tysk gitarronani från samma decennium. Faktum är att filmen måste ha gjorts typ tio år tidigare än den är släppt med tanke på ovan nämnda detalj men framför allt för klädseln på de inblandade.

Nix, det är inte en norsk blackmetal-video.
 
Yes, det här är så dåligt det bara kan bli men ändå lite charmigt humoristiskt i sin uselhet. Filmen får dock Andreas Schnaas "Violent Shit"-serie att framstå som en episk mastodontserie i jämförelse och det är ju inte illa urinerat. Det ger ju en liten hint om nivån på denna rulle.

BETYG: 2/7 Hur uselt som helst men Udda Film känner sig lite julgulliga så vi charmas lite av skräpet och avhåller oss från bottenbetyget.

Glasögonen, handskarna, håret...kan det verkligen vara...UDO DIRKSCHNEIDER!?!?!

Samlag med trosorna på är ett ypperligt preventinmedel såhär i zombieapokalypstider.

Somliga skulle argumentera att en snubbe som blir duschad i "köket" är snuskigare än råttan hon fiskar upp ur grytan.

Top notch FX!

Snuskzombie.

Filmens höjdpunkt: Den gråtande/ylande zombien.
 
En typisk scen ur filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar