What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 7 december 2012

DESTINED TO BE INGESTED (2008) USA, 77 minuter. Regi: Sophian Khan.

 
 
Kannibalromans?

80-tal med "tidstypiskt" pannband.
 
Ett sällskap med nyrika klippare gör en seglats i Söderhavet på väg till något luxuöst hotell men p g a den inkompetente kaptenen på segelbåten hamnar de på en till synes obebodd ö istället. Sol, bad och kokainsnortande förbyts snart i en kamp för överlevnad då de inte är ensamma på ön.

Han söp tydligen bort färgen på pannbandet.
 
Det här är en ganska udda liten lågbudgetfilm som pendlar mellan högt och lågt - mest lågt. Den som väntar sig en kannibalrökare i gammal god italiensk klass kommer bli ordentligt besviken. Då är det bättre att bara ta den för vad den är - en trevande början på en filmkarriär? Faktum är att kannibalelementet är ganska litet och det finns fler kopplingar till Robinson Crusoe eller Romeo och Julia, om än i tafflig variant. Något som dock totalförvånar är twisten i slutet -SPOILER ALERT- där helt plötsligt zombier dyker upp! Slutet känns även ganska torftigt och hastigt då man på ett billigt sätt ska knyta ihop säcken.

Varför har de inte sex??? Men en sån läckerbit (till höger) kan väl ingen hålla sig?
 
Det skriker verkligen lågbudget om produktionen redan från början då dubbningen, eller snarare eftersynken, verkligen är påtaglig. Att dessutom ge sig på något så ambitiöst som en kannibalfilm med så få personer framför kameran är ju inte heller helt lyckat. Att filmen av någon anledning utspelas 1987 känns väl också litet krystat då rekvisitan inte är helt lyckad, men men det var ju de ekonomiska klipparnas tid så låt gå. Däremot så gör vissa av skådespelarna stundtals rätt så hyfsat ifrån sig och då tänker vi främst på Amanda Cole, som spelar huvudrollskaraktären Anna, och Noshir Dalal som gestaltar kannibalen Kohi. Vidare är den övergripande scenografin rätt schyst med otroligt vackra inspelningsplatser på Brittiska Jungfruöarna. Detta räcker dock inte så jättelångt rent filmmässigt.

BETYG: 2/7 Vi får väl betäckna det som en stark tvåa då ovanligheten i filmen ändå var rätt intressant men annars är detta ingen höjdare.

80-tal och kola.

Huga, vilken inföding!

Guldklocka för trogen tjänst.

Cool location.

Söderhavets Spider-Man stöter på vår hjältinna.

Kambodja?

Byns shaman vägrar att visa sig utan sitt Black Metal-smink.

Kamoflerad bimbo?
 
Trailer
 
Hela filmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar