What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 23 december 2012

SEXY NATURE a.k.a. THE PERVERSE COUNTESS (1974) Frankrike, 97 minuter. Regi: Jesús Franco.

 
 
Inget får gå till spillo!

Franco-vänner känner igen denna arkitektur.
 
Vi avslutar denna välbehövliga francofestival för denna gång. Vi kan dock med gott samvete lova flera sköna stunder tillsammans med den gode Jesús i framtiden.

Greven och grevinnan Zaroff (Howard Vernon & Alice Arno) bor i ett lustigt hus på en ö där de roar sig med att locka till sig vackra unga kvinnor, genom den stilige Bob (Robert Woods), som de senare utnyttjar på sitt alldeles speciella vis.

Oj, rena rama expressionismen!
 
"Sexy Nature" är alltså den långa hardcore-versionen av "The Perverse Countess" och som så ofta är fallet är dessa adderade hardcore-scener fullkomligt poänglösa och opassande i sammanhanget. Även i detta fall dyker det upp folk i dessa scener som inte är med i filmen annars. I ett fall kan man skylla på att det är en drömsekvens när Francos musa Lina Romay sätter igång och tillfredställer ett par som är uppbundna med ryggarna mot varandra. Nu är det inte så jättemycket adderad hardcore utan även sekvenser som tycks ska ge någon slags bakgrund då Lina Romay struttar omkring naken på ett hotellrum med sin kompis. Dessa sekvenser kan också förklara varför den förföriske mannen som lockar in tjejerna åt greveparet utan anledning byter namn från Tom till Bob mitt i filmen.

Skaplig plankstek! En måltid som täcker hela kostcirkeln.
 
Högt och lågt blandas i den här rullen. Vi har de fantastiska miljöerna i Alicante, Spanien, som vi även känner igen från Francos "She Killed in Ecstasy", coola vidvinkel-shots och trippig acidrock. Nakenhet i mängder bjuds det även på men det kan faktiskt bli för mycket av det goda då det drar ner tempot enormt i vissa fall. Vidare bjuds vi även på en del icke så coola kamera-shots, och då främst från en båt, när kameran glider omkring som om ett fyllo höll i den. I en sexscen får vi också den sedvanliga "letande" kameran som är så typisk för Franco då vi glider in och ut ur fokus och hamnar i närbild på något oplanerat ställe som exempelvis ett lår eller en rygg. Ganska tråkig ovana detta. Då är det tvärtemot jätteskoj när Franco känner att ett scenbyte motiverar en hysterisk inzoomning på en kvinnobuske. Lysande! Det blir i slutändan rätt segt med allt adderat snusk och frågan är om man inte haft större behållning om man hade kollat in den mycket kortare versionen. Det är ju tyvärr bara så svårt att inte gå i snuskfällan...

BETYG: 3/7 Stundtals svincool och härligt sleazig men ändå alltför lång med utdraget snusk.

Howard Vernon verkar i alla fall barnsligt nöjd.

Vad vi alla väntat på: En naken Howard Vernon i en sexscen!

Howard är ljusbringaren...eller bara en cool installation.

En typisk Franco-sexscen.

Rela-la-laxa, Spanien-style.

Helperverterat hos greveparet!!!

Vad tar hon sig till den goda Lina Romay?

Söta Lina tycks vara i trångmål.

En närstudie av Howards ultratrendiga spex. Tänk att de coola kidsen har sådana här asfula goggles nuförtiden.
 
Här är det nån som tydligen gillar Robert Woods som gjort ett potpurri av dennes scener.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar