What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 24 december 2012

DON'T OPEN TILL CHRISTMAS (1984) Storbritannien, 82 minuter. Regi: Edmund Purdom.

 
 
Don't open at all...

Suck it Santa!
 
En maskerad mördare härjar i juletidens London och slaktar besinningslöst folk utklädda till Tomten eller kvinnor med tveksam moral. Fallet hamnar på inspektör Harris (Edmund Purdom) bord och detta kommer bli det sista fallet han tar sig an. Vi får hoppas det beror på att han ska pensioneras.

"Debatten" om pepparkaksgubbar kommer förmodligen blossa (sorry...) upp igen efter denna bild.
 
God jul önskar vi på Udda Film och det gör vi med en skön julkalkon. Nej, inte en sådan som amerikanerna har på julbordet utan en filmisk sådan. Det här är en synnerligen korkad och dålig skräckfilm vars manus tycks vara gjort av en oavsiktligt berusad 11-åring. Men både Alan Birkinshaw och Derek Ford, som krediteras som författare, hade nått 40-års ålder när filmen gjordes så ursäkten måste ha varit att de var snorfulla. Förmodligen gästades även groggbordet av regissören Purdom som då även spelar inspektören. Tydligen insåg han att regissernadet inte var hans påse då det bara blev den här rullen. Han harannars en imponerande räcka filmer bakom sig som skådis och har meverkat i kultklassiker som: "Pieces", "Absurd" och "Ator".

Tyvärr gråa engelsmän, ni KAN INTE göra lika coola motorcykelscener som italienarna.
 
Pinsamheterna avlöser varandra och accentueras av skådespelarnas brist på talang. Vi bjuds även på mysigt dålig dubbning. Yes, trots att det är en engelsk film. Sådant uppskattar vi här på redaktionen! Morden är ganska många men inte speciellt imponerande ur fx-synvinkel. En del av dem är dock ganska humoristiska. Hudleverantör är engelska pinupskådisen Pat Astley som får flera tillfällen att lufta gosepåsarna. Nej, det här är precis lagom dålig skit att slötitta på medan den ena glöggen efter den andra slinker ner i den allt surare strupen.

BETYG: 3/7 Pinsam julkalkon som därför kan vara rätt schyst att se ändå.

Det här kan väl aldrig vara bra?

"Okej, se ut som du tänker på Jesus. Just så! Skitbra!!!"

Men vad fan Tomten...

X-mas...*

Caroline Munro poppar till det.

Nice cleavage.

"Jag lovar att jag inte ska fly". Ja jösses i helvete...

En mördare tillika psykopat citerades någon gång i slutet av 80-talet i kvällspressen när han gjorde uttalandet: "Ja, jag har en knivsamling. Det är inget konstigt med det. Alla män är intresserade av knivar."** Denna pojkes fascination stöder ju onekligen det uttalandet.

"Whöööööt!?!?!"

Oops.

"Horluder och fnasktomte! SKRIIIII!!!"

Innan människan gick vidare i evolutionen hade honorna hårbeklädnad under armarna. Kan ni tänka er det kids?

"Must-kill-santas-and-sluts...Must-kill-santas-and-sluts..."
 
Här har vi knåpat ihop ett par väl genomtänkta klipp. God Jul!
 
Trailer
 
Och så hela jävla filmen.
 
*Det börjar bli lite väl många putslustigheter på denna sajt...
**Parafras är snarare rätta ordet då det kanke inte riktigt är ord för ord.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar