What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 18 december 2012

WOMEN IN CELLBLOCK 9 (1978) Schweiz, 77 minuter. Regi: Jesús Franco.

 
 
Het sleaze i den sydamerikanska djungeln

Busted!
 
Här förgylls francofestivalen av en mysig WIP-rökare för att dyka ner i genren Franco är mest känd för. Check it!

Där har vi den - avdelning 9!
 
Tre misstänkta revolutionärer arresteras när de passerar ett kvinnofängelse i djungeln. Den sadistiska fängelsedirektören tar hjälp av sin gamle favoritdoktor (Howard Vernon) för att tvinga bekännelser ur de tillfångatagna kvinnorna. De två sadisterna njuter verkligen av sitt hantverk och de tre fångarna, tillsammans med en flicka (Susan Hemmingway) de träffar i fängelset, bestämmer sig för att fly innan tortyren tar kål på dem.

Värst vad blöt damen till höger är...
 
Här har vi en riktig standard-sleaze-rulle som inte fjantar runt med någon vettig handling utan går pang på rödbetan på kvinnlig nakenhet och dito lidande. Det tar bara ca 13 minuter innan brudarna befinner sig nakna i en cell fjättrade i kedjor. De utsätts sedan för grym tortyr som förövarna njuter oändligt av. Det skall dock sägas att tortyren inte är speciellt in-your-face utan man får se redskapen och låta sin egen snuskiga fantasi räkna ut resten medan vi ser lidande miner från brudarna och upphetsade diton från förövarna. En rolig detalj är att -SPOILER ALERT- trots att kvinnorna utsatts för grov sexuell tortyr har de ändå förmågan att fejka sexlekar med varandra för att lura till sig fångvaktaren och sno hans nycklar. Man kan undra hur en kvinna kan vara i så pass god form när hon just precis innan fått en gnagare inledd i muttan. En annan skojig detalj är hur Vernon har dubbats på engelska. Det låter nästan som Bert från Sesame Street som pratar. Wunderbar! Lite synd är att Vernons übersadistiska mengelekaraktär inte får utrymme att utvecklas i filmen då vi får en presentation av honom men när väl damernas kläder åkt av finns inte utrymme för mycket annat i filmen.

Ja, onekligen.
 
Apropå handling så tycks den skifta en smula beroende på vilket språk man väljer. Vi kollade på den engelska versionen men lät även texten vara på, som då är anpassad efter den tyska dubbningen. Vänta er dock inget manuslyft om ni väljer ett alternativt ljudspår på DVD:n. Det handlar helt enkelt bara om att exponera vackra kvinnokroppar i obekväma situationer och det är ju behjärtansvärt icke-PK! Slutet på filmen hamrar verkligen hem den poängen.

BETYG: 4/7 En stark fyra får man säga men Franco har trots allt gjort bättre WIP-filmer än denna. Mycket sleazigt och mest antydd gore.

Susan Hemmingway har tydligen fortfarande kvar sin herpes från "Love Letters of a Portuguese Nun".

Huh?

Howard Vernon med sublim upphetsning.

Klassisk francoesque oskärpa.

"Stilla din törst med denna saltade champagne, flicka lilla!"

Den gode doktorn är MYCKET nöjd med sitt jobb. Eller så kanske det är Vernons egen nöjdhet med sitt yrke som lyser igenom?

Chicks'n'chains folks.

Tänderna blir inte bättre för att man överdriver tandkrämsanvändandet.

Det halländska hornet?

Infoga bebisspråk här: _____

Tjejerna fördriver tid i kurran.

Vad är det för mystisk vit gegga som flyter förbi krokodilen? Känner igen den på nåt vis...
 
Trailer auf Deutsch
 
Fantastiskt! Hela filmen i sin sleaziga fröjd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar