What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 18 oktober 2014

2 HOURS (2012) USA, 26 minuter. Regi: Michael Ballif.Zombie POV

Fredagsmys med tjejen.

En ung mans (Josh Merrill) mysstund med flickvännen avbryts av att zombieapokalypsen bokstavligen knackar på dörren. Han blir biten och har två timmar på sig att hitta andra överlevare innan viruset i hans kropp tar över.

Fredagsmys...

Den här kortfilmen vinklar den uttjatade zombiegenren åt ett litet nytt håll, vilket gör den intressant. Vår huvudperson blir alltså direkt biten och vi får uppleva hans kamp för överlevnad och samtidigt den oundvikliga transformationen från levande till död. Hela tiden dyker flashbackar och hallucinationer med hans flickvän upp och detta visar sig sedan ha en djupare mening än att bara vara hans samvete och sorg som plågar honom. En ganska vacker twist väntar.

Det där är aldrig bra.

Tekniskt sett är detta en ganska välgjord och snygg liten lågbudgetrulle med en hel del förstapersonsvyer så man nästan får känslan av att befinna sig mitt i ett zombiespel. Själva premissen med titelns två timmar känns inte helt igenomtänkt och hela upplägget stupar på sin osannolikhet men det gör inte så jättemycket då själva poängen går hem ändå och behöver en specifik tidsrymd som inramning.

BETYG: 4/7 En originellare variant av zombiefilm.

Schysta locations.

En sån där typ igen.

Ungjävel!

Shoot'em up!

"Smack my bitch up"-vy. Hm, morötter och ärtor. Duktig gosse.

Hur en zombie ser på världen.Tydligen infinner sig en del vinjettering och distortion efter döden. Nu vet ni.

Här har ni hela rullen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar