What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 22 oktober 2014

PROJECT ARBITER (2013) USA, 22 minuter. Regi: Michael Chance.Tyskarna och deras tokiga experiment...

Ett nytt avsnitt av "Genikampen - Smoking Nazi Edition"? Undra om det finns något internt fysikerskämt på tavlan..?

OSS-agenten Joseph Colburn (Alexis Cassar) flygs in över Polen 1943 för att infiltrera en avlägsen villa där tyskarna håller på med hemliga experiment under ledning av Dr. Reiner (Tim Coyne). Som skydd mot den starka befästningen runt villan har Coburn en prototyp av en revolutionerande stridsmundering.

Innan smarttelefonen fanns det knivar som också funkade som ficklampa.

Det här är en riktigt cool och snyggt gjord kortfilm som exploaterar det gamla temat med nazisterna och deras galna experiment. Å ena sidan handlar forskningen om grymma brott mot mänskligheten och å andra om högteknologiska supervapen. En klassiker. De eviga filmbovarna som nassarna utgör är en outsinlig källa för spännande äventyrsintriger. Här handlar det dock inte om något lamt Indiana Jones-äventyr utan vi bjuds även på strids-action i bästa "Band of Brothers"-stil, om än med lite högteknologiska element.

Vad mysigt med en klassisk tysk villa på den polska landsorten. För att det inte ska råda något tvivel om nationaliteten har man även satt upp en välbekant flagga.

Vill man sätta igång och gnälla (och det vill man ju alltid) så kan man påpeka att kortfilmen mest känns som en lång teaser för en kommande långfilm. Den är nämligen full av obesvarade frågor och fungerar som en setup för en sådan. Vi har inte sett någon information om att filmmakarna söker medel för att göra en långfilm av detta men filmen har den typiska karktären av kolla-vad-detta-kan-bli. Alternativt känns detta som en väldigt snyggt gjord introfilm till ett TV-spel man just ska sätta tänderna i. Utan någon som helst förhandsinformation när vi bänkade oss framför rullen förväntade vi oss nästan att det skulle dyka upp någon länk i eftertexterna, men icke sa Niklas.

BETYG: 5/7 Cool och snygg liten retsticka till film.

Så söt - men så dödlig.

Låt er inte luras av stiligheten. Detta är inte en modevisning för Hugo Boss.

Lite ironiskt med en hitlervinkel på vår allierade hjälte.

Vi nämnde nyligen hur vi föraktar datablod, men i dessa sekvenser funkar det. Nyckeln är snabba klipp.

Se hur SS-mannen ömmar för sitt experimentoffer.

Trailer

Ytterligare trailer

Hela filmen.

En sån där cool making of-film.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar