What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 3 oktober 2014

AT MIDNIGHT I'LL TAKE YOUR SOUL (1964) Brasilien, 84 minuter. Regi: José Mojica Marins.Säg hej till Kistjocke!

Nej, det är ingen hasch-promo det är Coffin Joe som hälsar välkommen.

Coffin Joe (José Mojica Marins) är en ful typ som sätter skräck i hela byn han bor i. Det enda som är heligt för honom är att få en manlig arvinge som kan föra hans blodslinje vidare. Tyvärr är hans fru inte kapabel att ge honom en son så Coffin Joe söker andra lösningar - på sitt sätt..

Melodramatisk häxa med sköna dödskallar.

Ytterligare en klassiker vi har haft liggande på Udda Film-hyllan i vad som känns som decennier. Alltså var det hög tid att släppa loss denne brasilianske ikon och dra igång en Coffin Joe-festival här på Udda film. Vi anade att detta skulle vara en rätt cool typ med sin höga hatt, slängkappa, långa naglar och sitt skägg. Föga insåg vi vilken stenhård skurk detta skulle visa sig vara. Coffin Joe är nämligen den svinigaste av de sviniga.

Niding! Hånskrattande äter han kött på långfredagen - mitt framför prällen därtill.

Denne sköne dödgrävare håller hela byn i ett hjärngrepp och tvekar inte att visa sin överlägsenhet eller våldsamhet mot de dårar som vågar utmana honom. I det starkt katolska Brasilien slänger han hädelser och gudsförnekande runt sig och vidden av denna aggressiva ateism är nog svår för oss som inte lever under ett utvecklingsstört religiöst ok att förstå. Han misshandlar, våldtar och mördar, men värst av allt - han äter kött på Långfredagen!

Här krossar han bro-koden och antastar sin bäste väns fästmö.

Vi kan förstå varför auteuren jobbar med en extremt låg budget och det stör oss inte ett dyft. Han har gjort det mesta av den. Vi gillar också den brutalitet som uppvisas i en film från 1964 och därtill från ett katolskt land. Som extra krydda hör vi vid ett mord soundtracket som senare snoddes till de turkiska Kilink-filmerna. Sweet! Det som kan bli lite segt är de utdragna melodramatiska partierna och häxan som ostraffat får domedagspredika.

BETYG: 4/7 Skön rå lågbudget från tiden då Beatles härjade på listorna.

Vilken del av "släpp pengarna" förstod du inte?

Ånej! Han tvingar bybo att äta kött - PÅ LÅNG-FRE-DAG-E-E-E-EEEEEN!

Tidig Alice Cooper-sminkning, fast i ögat.

Så går det.

Zoofili?

Coffin Joe: Barnens beskyddare!!!

"Scream for me Longbeach. SCREAM!"

Hon ser superförvånad ut över repet som står rakt upp bakom henne.

Taskigt.

Coffin Joe får spel och kameramannen blir nervös och glömmer fokus.

Schyst uggla.

Coola FX: The bedazzled dead.

Yep. Före Fulci: Maggotlik.

Trailer, typ.

Hela filmen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar