What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 29 oktober 2014

DRACULA 3D (2012) Italien/Frankrike/Spanien, 110 minuter. Regi: Dario Argento.Spagetti-Hammer

Vilken tur att blixten slog ner och överexponerade den skamlösa älskogen.

I en liten by i Transylvanien räds man mörkret då greve Dracula (Thomas Kretschmann) har för vana att lämna slottet ovanför byn nattetid och stilla sin törst efter blod. En dag anländer unge herr Harker (Unax Ugalde) för att katalogisera grevens stora bibliotek. Hans hjälp sträcker sig dock långt bortom hans arkiveringskunskaper då han är en länk till Draculas romantiska förflutna då hans fästmö Mina (Marta Gastini) råkar vara en direkt avbild av grevens förlorade kärlek.

Annars blir det ju fullt med äckligt naken hud!

Skräckmästaren Argento ger sig på en uttjatad klassiker - och dessutom i 3D. Nu ska vi väl direkt säga att versionen vi just tittade på inte var i 3D. Vi kliade oss lite i huvudet när vi fick nys om den här rullen och då vi har slarvat med vår research har vi fortfarande ingen aning om hur detta projekt kom till. Alltså kan vi bara snacka om vad vi just sett och hur vi tolkar det.

Datauggla går till attack.

Vi fattade direkt tycke för filmen då man gått i en retroriktning med en tydlig Hammer-look och framför allt Claudio Simonettis underbara soundtrack, komplett med klassiska thereminljud*.Stämningen sattes alltså direkt. Att den sexiga Miriam Giovanelli sedan hastigt lättar på kläderna gör ju inte så mycket heller.

Ser ut som hon har en "petit mort".

Det dröjde inte heller länge innan filmens stora nackdel dök upp i rutan. Vi snackar förstås om de skrattretande dåliga CGI-effekterna. Jösses att det kan vara så dåligt i en film gjord av veteraner år 2012. Vi lackar inte ihop för detta och skrattar faktiskt lite åt pinsamheterna. Vad som är ännu mer märkligt är hur överexponerade en del utomhusscener är. Hur är detta möjligt när man har schysta kameror och kompetent personal? Vi blir så perplexa att vi inte kan annat än anta att något skett i överföringen till DVD.

För att "skräcka" till dessa glada och söta djur har man lagt på lite morrande på ljudspåret.

Trots detta och en Rutger Hauer som går på tomgång gillar vi den här rullen. er favoritnazist Kretschmann är faktiskt rätt så bra i rollen som Dracula. Vi kan dock inte låta bli att spekulera i om filmen är ironisk komedi (med värme) som spelas med ett så kallat straight face. Så kan det gå när man inte gjort sin research.

BETYG: 4/7 Stark fyra dessutom. Skön stämning, romantiskt, sexigt, delvis kalkonartat men med en stor skopa klassisk Argento-gore.

Ja, det är ju ändå Argento.

Nej, Asia Argento har inte fått vitiligo. Hon är bara flagrant överexponerad.

Vilda sexlekar.

State of the art CGI!!!

I vanlig ordning får Asia näcka inför pappa Dario på film.

I den här filmen spelar Thomas Kretschamn INTE en blodtörstig nazist.

Luffare utan hagelbössa.

Scen som lär bli legendarisk. LegenDario... ahh ha ha...öh förlåt..

Trailer. Notera prästens klassiska varning i sista klippet här. Obetalbart!

Ett prov på den högklassiga CGI:n får ni när yppiga Miriam fuckar med fel Hobo.

*Thereminen är ett elektroniskt instrument som gett skräckfilmen ett av de mest klassiska ljuden. Just det, det som låter som en elektronisk variant av att spela på en såg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar