What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 20 oktober 2014

BLACK HORIZON (2011) Tyskland, 13 minuter. Regi: Heiko Thies & Daniel Fluegger.Effekt-showreel

Här har vi ett rätt schyst green screen-exempel.

En beväpnad främling (Daniel Fluegger) färdas genom ett ödelandskap i jakt på något okänt. I sin väg finner han blodtörstiga mutanter och attackerande rymdskepp.

Snyggt komponerat, särskilt med den pålagda spegelbilden.

Det här är en ganska meningslös kortfilm som är en orgie i billiga CGI-effekter och green screens. Just sådant här har vi rätt svårt för här på Udda Film, särskilt när man inte har en schyst historia att hänga all effektlull-lull på. Det är ganska blodigt men då förstås på ett uselt datavis. Mutanterna har masker som är farligt nära buttericksnivå. Kontrasten är att filmen är rätt bra klippt och har ett schyst kamerajobb. Det ökar bara känslan av att man vill visa upp sig rent tekniskt och det är ju lika spännande som att höra en kille med stort hår sätta 20 Yngwie-skalor på raken. Nej, det känns som att några personer har klippts in i ett uselt dataspel som man plankat "Terminator"-förtexten till.

BETYG: 2/7 Väldigt svag tvåa men ändå kravlar filmen upp sig på denna nivå p g a kamerajobbet och klippningen.

Mindre trovärdigt green screen-exempel...

Fräsch mutant.

Ånej...Kalle Anka-dataspel.

Attack of the Buttericks-mutants.

Ett exempel på varför vi föraktar CGI-blod.

"Terminator"-aktigt ledmotiv.

Trailer

Hela filmen för de som orkar se den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar